Managed hosting door True

Gemeenten richten gebruikersgroep open source op

Dit artikel delen:

Vijftien Nederlandse gemeenten hebben een gebruikersgroep opgericht voor het open source contentmanagementsysteem TYPO3. De gebruikersgroep krijgt de naam TYPO3GEM. De gemeentes bundelen kennis, ervaring en geld om toepassingen voor internet- en intranetsites te ontwikkelen die algemeen inzetbaar zijn.

Vijftien gemeenten in Nederland hebben zich verenigd in TYPO3GEM, een gebruikersvereniging van het open source contentmanagementsysteem (cms) TYPO3. De gebruikersgroep is primair gericht op het delen van kennis. Er zijn plannen om een groep webmasters in te zetten als vraagbaak en gezamenlijke cursussen en werkgroepen op te zetten.

Dienstverleners en softwareontwikkelaars moeten de leden van de gebruikersgroep adviseren over de mogelijkheden van TYPO3 en ondersteuning bieden bij het vaststellen van functionele specificaties.
Daarnaast hoopt de gebruikersvereniging dat dienstverleners en softwareontwikkelaars zullen inschrijven op door de gezamenlijke gemeentes georganiseerde aanbestedingen.

Menaldumadeel

De Utrechtse gemeente Houten heeft het initiatief genomen om de vijftien gemeenten bij elkaar te brengen. De andere deelnemers zijn: Bloemendaal, Ferwerderadiel, Maasdonk, Haarlem, Haarlemmerliede, Heemskerk, Het Bildt (Friesland), Leeuwarderadeel, Menaldumadeel, Sint-Michielsgestel, Uitgeest, Velsen, Waterland en Wijk bij Duurstede.

De gebruikersgroep hoopt dat naast overige geïnteresseerde gemeenten ook provincies en andere overheidsinstellingen die met TYPO3 werken zich aansluiten.

Deense makelij

TYPO3 is een open source cms-pakket van Deense makelij. Sinds 2000 is de software en documentatie in het Nederlands beschikbaar. Het systeem wordt ook gebruikt bij organisaties zoals DigiD, de omroepen VARA, TROS en Llink, de vakbond CNV, TU Eindhoven en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tijdens de beurs Overheid & ICT, die op 24 april 2008 in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden, gaat het samenwerkingsverband officieel van start. De website van de gebruikersvereniging is inmiddels online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gemeenteanalyse.nl is reeds aanwezig en is voor 433 gemeentebesturen en 16 miljoen inwoners klaar voor gebruik, zonder kapitale software-investeringen.

Met behulp van de webmaster kan gemeenteanalyse.nl gekopped (gelinkd) worden aan de website van iedere gemeente.

Wordt tevens elke week geupdate met uitbreidingen en ontvangen gegevens van gemeenteraadsleden, duurzaam tot het jaar 2050.

GemeenteAnalyse.nl is overgegaan naar

www.GemeenteAnalyse.org

Er gaat een wereld voor U open !

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-14T16:49:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.