Managed hosting door True

Nederlandse Office 2010 verschijnt in juni

Zakelijke versies met volumelicentie al eerder beschikbaar

De Nederlandstalige versie van Microsofts nieuwe kantoorsoftwarepakket Office 2010 verschijnt in juni 2010, net als de oorspronkelijke Engelse variant. Dat bevestigt marketingmanager voor de Office-producten Roemer Visser van Microsoft Nederland. De zakelijke variant wordt al eerder uitgebracht voor ondernemingen met een volumelicentie. Wanneer dat precies is, wil het softwarebedrijf nog niet melden.

Het softwarepakket komt in vijf smaken: Professional Plus, Professional, Home & Business, Standard en Home & Student. De meeste daarvan bevatten naast bekende kantoorprogramma's zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook ook de uitgeklede webversies daarvan. Zakelijke gebruikers kunnen deze zogenoemde Office Web Apps op hun eigen bedrijfsservers installeren.

Bètaversie

Een Engelstalige bètaversie van Office 2010 is sinds half november 2009 beschikbaar. De feedback die Microsoft van de bètagebruikers ontvangt, verwerkt het bedrijf in de uiteindelijke versie zoals die op de markt verschijnt (release to manufacturing).

Behalve Office 2010 brengt Microsoft in juni ook andere kantoorprogramma's uit, zoals Sharepoint, Visio en Project. Ook deze producten komen al eerder beschikbaar voor zakelijke gebruikers met een volumelicentie. Daarbij krijgt een bedrijf één productnummer, terwijl de software op verschillende pc's kan worden geïnstalleerd.

Microsoft moest deze week hals over kop officieel bekendmaken wanneer Office 2010 op de markt verschijnt. Op een van de webpagina's waar de bètaversie kan worden gedownload, zag een bezoeker per ongeluk deze releasedatum staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De versies die in het illegale circuit het meest aantrekkelijk zijn, komen als eerste uit. Leechen dus!

Ik ben nog steeds bezig om de wijzigen van Office 2007 t.o.v. Office 2003 aan te leren. Dat is me nog niet gelukt. Beginnen ze al een nieuwe versie.

Ik houd het maar bij OpenOffice denk ik, of in omgevingen waar ik per s? MS-ffice moet gebruiken houd ik het op MSOffice 2003. Ik heb geen enkele functionaliteit van 2007 ooit gemist...

Ik hoop dat er weer veel nieuwe items in office 2010 zullen zitten! Ik hoop dit omdat ik die items in visio zo leuk vindt om mee te spelen!

Ik ben opgehouden bij MS Office 2003. Gebruik nu vooral OpenOffice 3.2. De migratie bij OpenOffice verloopt soepeler en is ook voor Linux en Mac beschikbaar. OpenOffice heeft standaard een database applicatie en is for free bij een volledige versie.

MS Office 2010 heeft t.o.v. 2007 met name veel extra opmaakmogelijkheden, maar die gebruik ik toch niet, net als de meeste gebruikers. De bètaversie is stabiel. Het menu is gelukkig ongeveer hetzelfde gebleven. Verder proberen ze natuurlijk Google apps een beetje na te doen.

Ben erg benieuwd hoe het is.
Ga zeker de trial proberen.(als die komt tenminste)

Die nare ribbon uit Office 2007 is nog steeds niet teruggedraaid. Zelfs met ClassicMenu-tools biedt 2007 ten opzichte van 2003 nauwelijks meerwaarde. Doorsnee thuis en kantoorgebruiker zou het niet nodig hebben dat 2010, hoogstens qua patchsupport.

Arjan, de trial is sinds november verkrijgbaar.
http://www.microsoft.com/office/2010/en/download-office-professional-plus/default.aspx.

Office 2003 is een pakket met veel mogelijkheden. Office 2007 met nog meer mogelijkheden en 2010? Nóg meer mogelijkjheden? Het verschil in werken tussen 2003 en 2007 is erg groot: veel zaken zijn anders, word er maar eens wijs uit na zoveel jaren 2003. Wat brengt 2010 ons: nog meer veranderingen en zaken opnieuw aanleren? Persoonlijk houd ik het nog even op 2003.

Heb via via vernomen dat Office2010 gebaseerd is op Office 2003 i.p.v. Office 2007.
De problemen met Office 2007 worden vergeleken met Windows Vista: beide prgramma's worden door velen niet gewaardeerd.
Dus: i.p.v. Windows Vista: Windows 7 en i.p.v. Office 2007 Office 2010

wat moeten mensen hier nou van vinden.
ik bedoel bijv word 2003 is om te typen niks en meer dan dat, word 2007 zou je ook in kunnen typen, word 2010 moet je daar tegen praten ofzo?
waar slaat dit nou op ik zou zeggen gebruik 2003 behalve dat 2007 veel sneller opstart en efficiënter opslaat en meer handige en onhandige functies, nu komt 2010 slaat deze nog efficiënter waardoor iemand met 2003 het al helemaal niet meer kan openen?! tja 2010 zal vast qua uiterlijk beter zijn en nog weer wat sneller opstarten etc maar echt nut heeft het ook niet. en om daar nou weer 150 euro ofzo voor te gaan betalen....
Ik gebruik liever mac en office 2008 (die is speciaal voor mac) 2008 is net zo fijn en overzichtelijk als 2003 en zo efficiënt als 2007 wat wil je nog meer? op mac start word ook nog een sneller op en omdat het mac is ondersteund het zowel windows als openoffice/linux.
Als je echt het beste van het beste wil hebben moet je Pages uit iWork 09 hebben (dit is mac only sorry!), eigenlijk moet u eens de moeite nemen om een apple-store in te lopen en even te vragen of u dit uit kunt proberen want dit is gewoon geniaal! moeilijk om uit te leggen daarom moet u het gewoon een keer zien. je kan uw tekstbestand in Pages ook opslaan in word formaat en als zodra iedereen doorheeft wat een fijn programma pages is gaat apple ook wel ondersteuning bieden voor meer dan word.
natuurlijk hebben pc gebruikers een hekel aan mac en andersom ook maar dat staat hier los van! natuurlijk is het waar dat pages nu alleen nog voor mac is maar dat verandert ook wel een keer (want ik ga er niet vanuit dat iedereen alleen nog apple of windows gaat gebruiken...)
ik zeg niet dat apple beter is dan windows of andersom ook niet want ik gebruik beide met veel plezier en irritatie :-) laten we dit dus niet weer in een mac/windows gevecht veranderen! aub! pages/iworks is voor mij het fijnst en daarna office 2008. voor windows vind ik 2003 met 2007 plugins het fijnst :-) groetjes en veel plezier met overschakelen naar 2010 want ik zal er niet veel meer mee doen dan er een keer naar kijken en er om lachen. de beta van 2010 was redelijk.

Iedere standaard Office thuis/kantoor gebruiker zal inderdaad niet alles uit dit pakket kunnen halen. Waarom dan toch 2010? Omdat deze versie steeds beter integreert met andere applicaties waarbij informatie gedeeld wordt zoals Office Sharepoint 2010 en Office Communication Services 2010. Dit zijn de sterke punten van Office 2010, en daarom zeker de moeite waard dit pakket te implemeteren. Iedere Jan Doedel die Office gebruikt voor wat simpele spreadsheets en een klachten briefje over een product van 5 cent wat niet aan de verwachting voldeed kunnen beter blijven hangen bij Office 2000.

Ik gebruik nu zelf sinds enkele jaren mac en ben er zeer tevreden van. Het office pakket van apple zelf is zoals 'Tja...' al vermeld heeft vind ik zelf ook stukken leuker en makkelijker werken. Je hebt minder tijd nodig om een verbluffend resultaat neer te zetten (zelfs voor mensen met weinig verstand ervan)... Nu heb ik de beta-versie eens bekeken (draai dual boot voor noodgevallen) en wat zag ik tot mijn grote verbazing? Een groot deel van de 'nieuwe' features zijn klakkeloos overgenomen van keynote (sommige zelfs minder uitgevoerd. De vlotte overgangen, de videobewerking, de fotobewerking in het programma zelf (vooral dan de achtergrond verwijderen). Het is dus gewoon pure marketing van microsoft (voor de zoveelste maal) en mensen blij maken met een oud cadeau. Maar ze kunnen zich dit permitteren aangezien ze het grootste marktaandeel hebben en de meeste niets anders kennen.

Mooi geprobeerd van microsoft, het gaat de goeie kant op. Maar nog steeds een gemiste kans. Ik stond er bij, en lachte er eens naar, maar dan toch terug naar mijn geliefde mac-omgeving. ;)

geweldig progamma
denk ik heb het nog niet
uitgeprobeerd
eerst maar afwachten tot juni ben benieuwd

Ik draai sinds de eerste release de beta versie van 2010. Ik ben zeer tevreden over het zelf aanmaken van linten. Dit is een verbetering ten opzichte van 2007. Ik verwacht dat veel gebruikers (zakelijke markt) over zullen stappen van 2003 naar 2010 en 2007 overslaan.

Hans ben je echt opleidingsmanager (zorg je dus voor het opleidingenbeleid op corporate niveau en de inkoop van opleidingen) of sta je voor een te certificeren klasje met cursisten?

Kan er iemand zeggen hoeveel ramgeheugen de pc nodig heeft om degelijk te werken en wat het min is dat deze moet hebben voor Office 2010.

Microsoft Office Professional Plus 2010 is uitgebreider en simpeler in gebruik dan Microsoft Office Professional Plus 2007, vind ik persoonlijk. Al vond ik Office 2003 toch ook heel fijn om te gebruiken. Maar zou ik voor geen goud meer terug willen naar de vorige versies van Microsoft Office.

Persoonlijk ben ik zeer tevreden over office 2010. Het is zelfs gemakkelijker te gebruiken dan office 2007. Het is inderdaad in het begin wat zoekwerk, zeker wanneer men overschakelt van 2003 naar 2007, of misschien ook wel 2010. De trialversie was in ieder geval een doorslag om nu al de aankoop van MO 2010 te kopen. Een echte aanrader.

Microsoft Office Document Imaging (MODI)= scan en OCR, included in Office 2003 en 2007 is verdwenen in 2010!!! Iemand die dit in een vorige versie veel gebruikte zal teleurgesteld zijn en een alternatief moeten kopen. het installeren van dit deel uit 2007 werkt (enkel 32bit) maar is enkel legaal indien ook over de licentie van de versie 2003 of 2007 beschikt voor diezelfde pc (dixit MS).

Ik gebruik outlook 2003. Als ik nieuwe velden aanmaak in mijn contactpersonen, maak ik een nieuw invoerscherm aan. Die schermen zijn bizar moeilijk te achterhalen waar ze staan en als je een oud contactpersoon opent heeft hij een oude versie van het invoerscherm nodig. Is dit bij 2007 of 2010 beter geregeld of moet ik nog steeds alle oude versies van de invoerschermen (formulieren) meenemen als ik herinstalleer? ze worden niet meegenomen in het PST-bestand.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-03T15:49:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.