Managed hosting door True

Office 2010 ligt vanaf 12 mei in het schap

Dit artikel delen:
Office 2010

Softwareleverancier Microsoft brengt Office 2010, de nieuwste editie van het veelgebruikte kantoorsoftwarepakket, woensdag 12 mei op de markt. Het betreft de Engelstalige zakelijke versies voor organisaties met volumelicenties. Ook de programma's Visio, Sharepoint en Project komen dan uit. De Nederlandstalige zakelijke edities en die voor consumenten verschijnen in juni. Dat vertelt marketingmanager voor de Office-producten Roemer Visser van Microsoft Nederland.

'Het Nederlandstalige product is af. De logistieke processen, zoals het branden van de cd-roms en het distribueren ervan, vergen nu eenmaal tijd', legt Visser uit. Toch zijn er veel organisaties in Nederland die de Engelstalige versie gaan gebruiken. 'Vooral onder de vroege overstappers is de Engelse taal geen enkel probleem. Bij sommige organisaties is Engels de voertaal.'

Half november 2009 stelde Microsoft een Engelstalige bètaversie van Office 2010 beschikbaar. Ook in Nederland hebben veel organisatie dit proefpakket geïnstalleerd. Visser weet niet om hoeveel organisaties het gaat, maar vermoedt 'vele honderden'.

Vijf versies

Office 2010 komt in vijf versies: Professional Plus, Professional, Home & Business, Standard en Home & Student. De meeste daarvan bevatten naast bekende kantoorprogramma's zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook ook de uitgeklede webversies daarvan. Zakelijke gebruikers kunnen deze zogenoemde Office  Web Apps op hun eigen bedrijfsservers installeren.

Volgens Visser verschilt het kantoorsoftwarepakket vooral van zijn voorganger (Office 2007) door de verbeterde integratie met samenwerkingsplatform Sharepoint. Ook zouden mensen die met Office 2010 werken, eenzelfde gebruikerservaring krijgen, ongeacht of ze werken op een lokale pc, vanuit een browser of vanaf een mobiele telefoon. Documenten die vanaf een smartphone zijn aangemaakt, zien er op een pc niet anders uit, licht Visser toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Maar men vertelt er niet bij dat de 64 bit versie van Outlook 2010 GEEN synchronisatie met Windows Mobile ondersteunt!

Overigens zijn ook de toetsenbord combinaties WEER gewijzigd! Zwaar irritant. Plakken speciaal bijvoorbeeld, kon t/m Office 2003 via [ALT]-W-S, in Office 2007 via [ALT]-R-V-E en in Office 2010 via CTRL-ALT-V. Lekker handig, zo. Aan die balk ("Het lint") kan ik al niet wennen, laat staan dat ze steeds weer die toetsenbord combinaties veranderen.

Ik zie amper verschillen met 2007 misschien dat het aan mij ligt, maar zal daarom geen 2010 aanschaffen

Open Office 3.0 nu al gratis te downloaden :)

Outlook 2010 (techworld): "Een thread van 30 e-mails kan dus teruggebracht worden tot één e-mail waar alle berichten in zitten."

Dit heeft Zimbra en Google GMail al jaren. Komt Microsoft er nu pas mee?

De Nederlandse versie van Open Office 3.2 is ook al te downloaden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-10T15:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.