Managed hosting door True

Alleen HP en Epson boeken winst

West-Europese printingmarkt trekt aan

De totale verkoop van printers in West-Europa trekt aan, aldus marktonderzoeksbureau Context. Toch waren HP en Epson de enige partijen die groei boekten. Canon, Lexmark en Samsung verloren marktaandeel, Brother bleef stabiel. De verkopen van all-in-one inkjet- en inkjetprinters en matrixprinters daalden; all-in-one laserprinters, multifunctionals met kopieerfuncties en single function laserprinters waren wel in trek.

De omzet van de totale markt groeide met 6,5 procent, vooral dankzij een grotere vraag in Duitsland en Frankrijk. Maar niet overal was er groei. De Britse markt zag een daling van 5,8 procent. Veel bedrijven consolideren hun printerpark om kosten te besparen. Dat is ook te zien aan de verkoopcijfers van diverse soorten printers. 

De verkoop van all-in-one inkjet- en inkjetprinters daalde met respectievelijk 11,7 en 16,2 procent. De verkoop van matrixprinters daalde met 21,7 procent. All-in-one laserprinters waren in trek en groeiden met 46,2 procent. Mfp's met copierfuncties groeiden met 61,6 procent. Single function laserprinters groeiden met 28,1 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-26T09:29:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.