Managed hosting door True

Wolters Kluwer doet nieuwe overname in VS

Dit artikel delen:

Informatieconcern Wolters Kluwer neemt iCare over. Dat is een kleine Amerikaanse leverancier van simulatiesoftware waarmee medische studenten het gebruik van elektronische patiëntendossiers kunnen oefenen. Het is de tweede overname in een maand die het Nederlandse Wolters Kluwer in de Verenigde Staten doet. Begin december 2010 nam het concern de activiteiten van Pharmacy OneSource over. Dat is een leverancier van medicijnbeheersoftware.

De overname wordt gedaan door Wolters Kluwer Health, een Amerikaanse tak van het concern. Het bedrijf wil met de acquisitie van iCare zijn diensten voor medische opleidingen uitbreiden. De verworven technologie voorziet opleidingsinstellingen van bewijsgebaseerde informatie voor de zorgpraktijk. Dat zou de onderwijsmethode en de uiteindelijke patiëntenzorg ten goede komen.

De software van iCare wordt ingezet om studenten te trainen bij het documenteren van zorgactiviteiten, patiëntveiligheid, regelnaleving en efficiëntie in ziekenhuizen. Het systeem slaat informatie op, stelt informatie beschikbaar en kan zorgscenario's uitdenken.

Informatiesystemen

De gezondheidszorg ('Health & Pharma Solutions' ) is een van de vier hoofddivisies van Wolters Kluwer. De overige zijn Legal & Regulatory, Tax & Accounting en Financial & Compliance Services. In elke divisie biedt het concern informatiesystemen. Van oorsprong levert het bedrijf (online) vakinformatie, maar ontpopt zich tegenwoordig meer als ict-leverancier. Van de omzet van 3,4 miljard euro in 2009 haalde Wolters Kluwer 52 procent uit online- en softwareactiviteiten.

In Europa is het bedrijf actief op de markt van administratieve en accountingsoftware in Duitsland, België, Spanje, Italië, Portugal en Scandinavië en kruist daar de degens met partijen als Unit4, Exact en Sage. In Spanje en Italië levert Wolters Kluwer nog salarisverwerkingssoftware en in de Verenigde Staten bedient het bedrijf naast zorginstellingen ook hypotheekaanbieders met een ondersteunend pakket.

Begin december nam het concern het webgebaseerde Pharmacy OneSource over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-10T16:22:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.