T-Systems helpt Shell aan Sharepoint

Olieconcern Shell heeft Microsoft en T-Systems de opdracht gegeven om een op maat gesneden Sharepoint-oplossing te leveren. Beide ict-leveranciers hebben voor die opdracht de bestaande samenwerkingsbanden aangehaald. Voor april 2011 moeten de eerste medewerkers van Shell bestanden uitwisselen via Sharepoint.

Het is niet bekendgemaakt om hoeveel accounts het gaat. T-Systems schrijft in een persbericht dat op termijn alle Shell-medewerkers wereldwijd kunnen samenwerken en informatie uitwisselen via het gestandaardiseerde platform op basis van Microsoft Sharepoint. Shell heeft wereldwijd bijna honderdduizend medewerkers.

Medewerkers krijgen via cloud computing toegang tot de software voor gegevensuitwisseling. Het gaat om een zogenoemde hybride oplossing. Dat betekent dat informatie zowel lokaal als in datacenters verspreid over verschillende vestigingen wereldwijd is opgeslagen. Het prijsmodel is op basis van gebruik.

Cloud computing

T-Systems en Microsoft werken al sinds 2004 samen. In 2009 kondigden de bedrijven gezamenlijke plannen op het gebied van cloud computing aan. Daarbij bieden de ict-dienstverlener en de sofwareleverancier  werkplekken aan via het bedrijfsnetwerk.

Door de opdracht verbreedt T-Systems zijn hosting en opslagactiviteiten naar applicatiebeheer en collaboration.

Ontevreden

Eerder  meldde de Duitse zakenkrant Handelsblatt dat Shell en Philips ontevereden zouden zijn over de prestaties van T-Systems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-22T11:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.