Bedrijfsleven gaat applicatieontwikkeling bepalen

Zakelijke applicaties zullen in de toekomst steeds meer kijken naar de vraag vanuit het bedrijfsleven. Dat zegt onderzoeksbureau Gartner in haar voorspelling wat de belangrijkste technologische thema's in de komende tien jaar voor het bedrijfsleven worden.

Gartner heeft het in haar 2006 Emerging Technologies Hype Cycle rapport over drie technologieën die een grote impact op het bedrijfsleven zullen hebben, namelijk event-driven architecture (EDA), model-driven architecture (MDA) en het corporate semantic web.

Wat vooral opvalt in het rapport van Gartner is dat it eerder wordt geaccepteerd in de consumentenwereld voordat de zakelijke wereld het accepteert. “Veel technologieën die met web 2.0. te maken hebben zijn al op een andere manier gebruikt in het web voor de consumentenwereld. Bedrijven moeten goed bekijken hoe zij deze consumententechnologieën op een veilige en effectieve manier kunnen inzetten, zodat hun productiviteit van hun werknemers verbeterd en zorgt voor extra waarde voor hun bedrijf”, aldus Jackie Fenn, bedenker van de eerste hype cycle van Gartner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-10T11:40:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.