Managed hosting door True

Bedrijfsleven gaat applicatieontwikkeling bepalen

 

Zakelijke applicaties zullen in de toekomst steeds meer kijken naar de vraag vanuit het bedrijfsleven. Dat zegt onderzoeksbureau Gartner in haar voorspelling wat de belangrijkste technologische thema's in de komende tien jaar voor het bedrijfsleven worden.

Gartner heeft het in haar 2006 Emerging Technologies Hype Cycle rapport over drie technologieën die een grote impact op het bedrijfsleven zullen hebben, namelijk event-driven architecture (EDA), model-driven architecture (MDA) en het corporate semantic web.

Wat vooral opvalt in het rapport van Gartner is dat it eerder wordt geaccepteerd in de consumentenwereld voordat de zakelijke wereld het accepteert. “Veel technologieën die met web 2.0. te maken hebben zijn al op een andere manier gebruikt in het web voor de consumentenwereld. Bedrijven moeten goed bekijken hoe zij deze consumententechnologieën op een veilige en effectieve manier kunnen inzetten, zodat hun productiviteit van hun werknemers verbeterd en zorgt voor extra waarde voor hun bedrijf”, aldus Jackie Fenn, bedenker van de eerste hype cycle van Gartner.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1667923). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×