Sun geeft vrijwel volledige broncode dit jaar vrij

Sun stelt de eerste helft van 2007 vrijwel de volledige broncode beschikbaar van de Java Standard Edition (SE). Dit jaar nog worden de JavaC-compiler, de Hotspot-virtual machine en de broncode van Java Micro Edition (ME) vrijgegeven.

Dat zei Laurie Tolson, vice-president van de Java Platform Group bij Sun, tijdens de LinuxWorld Conference en Expo. Sun geeft niet alle modules vrij. Zo wordt de software om fonts te renderen niet worden vrijgegeven, omdat Sun geen eigenaar is van de code.

Sun heeft nog niet besloten onder welke licentie de code wordt vrijgegeven. Aannemelijk is dat dit gebeurd onder de eigen Community Development and Distribution License. In 2005 werd Glassfish al onder deze licentie vrijgegeven. Ook OpenSolaris en enkele andere Java-componenten zijn onder deze licentie beschikbaar gesteld.

Tolson hoopt dat door het vrijgeven van de broncode de ontwikkelaars van Java-vervangers, zoals Project Harmony, meer met Sun gaan samenwerken aan Java. “Ik denk dat concurrentie goed is, maar we zouden meer willen samenwerken in dit geval”.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk hoor, maar tien jaar te laat. Sun is zeker in paniek aan het raken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-16T11:47:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.