Maatwerk voor software blijkt in de lift te zitten

De ontwikkeling van maatwerk voor software blijkt vreemd genoeg te groeien, ten koste van standaardsoftware. Het aantal Europese bedrijven dat ict-budget uitgeeft aan maatwerkapplicaties is de afgelopen vijf jaar verdubbeld, meldt consultancy Avanade.

Die leverancier van Microsofts Enterprise-platform heeft nu de nieuwe editie van zijn jaarlijkse Engagement Index uitgebracht. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de overeenkomsten (engagements) die het bedrijf afgelopen jaar sloot, gebruikmaken van nieuwe applicaties. Avanade, een joint venture van Microsoft en Accenture, constateert als reden hiervoor dat bedrijven zich met dat maatwerk willen onderscheiden van hun concurrenten.

De groei in applicaties op basis van Microsofts .Net-raamwerk heeft ervoor gezorgd dat webapplicaties het snelst groeien. Die categorie software lijkt het voortouw te nemen in de toename van maatwerk.

De populairste soort project in Avanade's Engagement Index is applicatie-ontwikkeling. Dat type wordt gevolgd door: infrastructuur, applicatiebeheer, business intelligence en enterprise-integratie. De aanschaf van maatwerkapplicaties komt hierbij twee keer zo vaak voor dan de inzet van infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-23T12:56:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.