Borland maakt van ontwikkeltooldivisie aparte dochter

CodeGear is de nieuwe naam van de dochteronderneming waarin Borland zijn divisie voor ontwikkeltools onderbrengt. Het softwarebedrijf vond dit een betere oplossing dan de verkoop van de afdeling.

In een interview met eWeek liet Borland-ceo Todd Nielsen weten dat hij de dochteronderneming liever onder eigen beheer hield, aangezien "de mogelijke kopers geen afspiegeling waren van de kernwaarde van de divisie". "Ik heb flink wat aanbiedingen gehad voor onze ontwikkeltoolafdeling, maar geen voldeed aan de hoge standaarden die ik stel voor de verkoop ervan." Hiermee doelt hij op de bescherming van de technologiebasis, de ontwikkelaars zelf en de algehele waarde van de afdeling. In de gesprekken die plaatshadden met potentiële kopers, realiseerde Nielsen zich welke waarde de divisie eigenlijk heeft.

CodeGear wordt verantwoordelijk voor het verbeteren van de vier belangrijkste IDE-gerelateerde (integrated development environment) productlijnen, waaronder Developer Studio, dat bestaat uit Delphi, C++ Builder en C# Builder, JBuilder, inclusief de verwachte 'Peloton'-versie, Turbo en Interbase. Al deze producten behouden hun eigen naam, maar worden vanaf nu met het CodeGear-merk geleverd. Ben Smith wordt de ceo van de dochteronderneming. Smith werkte het afgelopen jaar al bij de Developer Tools Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-15T15:01:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.