Microsoft worstelt met patent in Zuid-Korea

Microsoft loopt met zijn applicatiepakket Office tegen patenten op in Zuid-Korea. Het Koreaanse ip-bedrijf (intellectual property) P&IB klaagt de Amerikaanse softwareproducent aan voor patentschending middels de taal-omschakelingsfunctie van Office.

Microsoft heeft de rechter al verzocht de patenten in kwestie ongeldig te verklaren, maar het Hooggerechtshof heeft dat eind vorige week uiteindelijk afgewezen. Het gaat om enkele patenten die professor Lee Keung-Hae van de Hankuk Aviation-universiteit verkreeg in 1997 en 1998 voor automatische omschakeling tussen Engelse en Koreaanse invoer in kantoorapplicaties als Microsoft Office.

P&IB, die de patenten deels heeft gekocht, beschuldigt Microsoft ervan de vinding van professor Lee te hebben overgenomen en aangepast. Het eist nu zeventig miljard won (ongeveer zeventig miljoen dollar) schadevergoeding. Daarnaast kan de verkoop van het Microsoft-pakket in Zuid-Korea worden verboden. De softwareproducent staat nu net op het punt de nieuwste versie 2007 van Office te lanceren. Het Amerikaanse bedrijf zegt er nog altijd van uit te gaan dat de patenten worden afgewezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-28T09:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.