Managed hosting door True

Eerste finalisten CodeYard 2007 bekend

De eerste drie finalisten van de programmeerwedstrijd CodeYard 2007 zijn bekend gemaakt. In april komen er nog twee finalisten bij. De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met een geldbedrag van vijfduizend euro.

De drie finalisten zijn de projecten Gamedesigner, Sokoban3D en SPELO. Op 13 april worden nog twee wildcards weggegeven. Tot 7 april hebben de overige elf projecten nog de kans hun applicatie te verbeteren. Daarna worden de projecten opnieuw beoordeeld en worden de resterende twee finaleplaatsen bekendgemaakt.

Computable vroeg de makers van GameDesigner, het Belgische team Sam en Nathan, eerder al hoe zij hun kans inschatten. "Dit is natuurlijk een moeilijke vraag. We zouden er niet aan beginnen als het compleet hopeloos zou zijn. Maar het is wel een feit dat het geen gemakkelijk, en zeker geen klein project is", zeiden de twee ontwikkelaars. Jurylid Mario van Vliet, vice-president bij Capgemini is verheugd over het niveau van de inzendingen: "Het is indrukwekkend om te zien met wat voor topprojecten de middelbare scholieren bezig zijn. De projecten weerspiegelen creativiteit en innovatie".

CodeYard is een initiatief van het Instituut voor Informatica en Informatiekunde van de Radboud Universiteit Nijmegen en stichting NLNet. Het project maakt het scholieren mogelijk te bouwen in open source software. Het doel van CodeYard is om scholieren te interesseren voor bèta-studies en Informatica in het bijzonder. Om de scholieren te stimuleren, heeft Capgemini Nederland de Capgemini Open Source Award in het leven geroepen. Degene die het beste open source- programma ontwikkelt, maakt kans op een geldbedrag van 5000 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.