FoxPro komt niet als open source beschikbaar

Microsoft brengt zijn - ooit overgenomen - ontwikkelsoftware Visual FoxPro (VFP) niet uit als open source. Dit in tegenstelling tot online berichten. De softwarefabrikant stelt wel een reeks FoxPro-hulpmiddelen beschikbaar als open source.

De aanstaande open source-software, die dan verschijnt op Microsofts CodePlex-ontwikkelsite, is het Sedna-project, waar het bedrijf het afgelopen jaar aan heeft gewerkt. Dit moet betere aansluiting op Microsofts serverdatabase SQL bieden naast integratie met het .Net-raamwerk, compatibiliteit voor Windows Vista, en ondersteuning voor VFP-data in Visual Studio.

Het open source maken van het database-ontwikkelpakket zelf is niet mogelijk. Er zit namelijk teveel intellectueel eigendom van derden in de code van VFP, meldt hoofdontwikkelaar Alan Griver op zijn blog.

Midden deze maand kondigde Microsoft het einde aan voor Visual FoxPro. De huidige versie 9.0 krijgt geen opvolger, maar geniet nog wel ondersteuning tot januari 2015. Dat is dan wel de uitgebreide ondersteuning; de reguliere support loopt tot januari 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-03-27T10:13:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.