Managed hosting door True

Gebruikersgroepen organiseren code-camp

De .Net georiënteerde gebruikersgroepen VBCentral, SDN en dotNed organiseren op zaterdag 12 mei het eerste Nederlandse code-camp voor .Net-ontwikkelaars.

"Er is veel behoefte aan informatie voor ontwikkelaars", zegt Maurice de Beijer, één van de organisatoren van het code-camp. Het kamp is een trend uit Amerika. Natuurlijk zijn er voor ontwikkelaars al dagen waarop ze bij elkaar komen en informatie krijgen, zoals de DevDays, georganiseerd door Microsoft. "Dit is meer ad-hoc. Iedereen kan zelf sessies indienen. Er wordt niet gekeken of iemand een bekende spreker is", zegt De Beijer.

Inmiddels zijn er bijna 150 aanmeldingen en heeft ongeveer 19 procent van deze mensen aangegeven ook een presentatie te willen houden. Zo worden er drie presentaties gegeven over Dot Net Nuke, een opensource content management systeem. Microsoft ondersteunt het initiatief niet, en daarom wordt het op de DevDays niet besproken. De softwaregigant sponsort dit code-camp wel, maar heeft geen invloed op welke sessies gegeven worden.

De uitnodiging meldt dat de deelnemers vooral niet moeten vergeten een eigen laptop en eigen code mee te nemen. Er zullen op het code-camp namelijk veel mensen rondlopen die kunnen helpen met het project waar je mee bezig bent. De Beijer: "Als het een succes is, en gezien de belangstelling is het dat wel, zullen we het vaker gaan organiseren, maar dan moeten we er wel sponsors voor vinden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het sleutelbegrip van een code-camp is dat het iets van developers, voor developers DOOR developers is. We zijn gewoon een stel enthousiaste .net ontwikkelaars die een zaterdag bij elkaar gaan zitten, sessies geven en bijwonen en over ons vak praten...
Als het een succes wordt, doen we het volgend jaar weer!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.