Belgische scholieren winnen Open Source Award

Twee scholieren van het Koninklijk Lyceum Antwerpen hebben de Capgemini Open Source Award 2007 gewonnen. Ben Ruyl, scholier van Graaf Huyn College in Geleen ging er met de publieksprijs vandoor.

De Antwerpse scholieren Nathan Samson en Sam Heijens wonnen de prijs voor het programma Game Designer. Met dit programma kunnen 2D-spelletjes gemaakt worden, zonder dat daar programmeerkennis voor nodig is. Het verschil met de bekende spelontwerpprogramma's is dat de spelletjes die met GameDesigner worden gemaakt draaien op andere platformen dan Windows. De winnaars ontvingen een prijs van drieduizend euro.

Volgens de jury blonken de twee Belgische ontwerpers echt uit in project én presentatie. Het zijn terechte winnaars", aldus juryvoorzitter Mario van Vliet, vice-president Capgemini en hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Met de geldprijs kopen de jongens een nieuwe laptop en een deel wordt waarschijnlijk geschonken aan een school in Nepal. Of Sam en Nathan zullen kiezen voor een studie Informatica is nog niet helemaal zeker.

De publieksprijs van tweeduizend euro ging naar het project Sokoban 3D, ontwikkelt door Ben Ruyl van het Graaf Huyn College in Geleen. Bij beide prijzen is de helft van het geldbedrag bestemd voor de scholieren, de andere helft is bedoeld als stimulans voor informatica-onderwijs op de scholen.

De Capgemini Open Source Award is onderdeel van Code Yard, een initiatief van de Radboud Universiteit Nijmegen en Stichting NLnet, dat het voor middelbare scholieren mogelijk maakt te bouwen aan Open Source software. Doel van het project is middelbare scholieren te enthousiasmeren voor bètastudies en de voordelen van Open Source software te promoten.

Code Yard Finale 2007

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat een video over een Open Source Award niet te bekijken is met een Open Source besturingsysteem. Een Open Standards Compliance Award voor websites lijkt me geen slecht idee.

Toch leuk dat er nu een ontwikkelplatform is voor games wat zich niet uitsluitend op windows of consoles richt. Hopelijk is dit weer een stapje op weg naar meer games voor linux.

Die kunnen dan ook draaien op deze systemen:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/6610901.stm

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-03T10:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.