Managed hosting door True

Arbeidsbemiddeling OSG houdt op te bestaan

Open Source Groningen (OSG), het arbeidsbemiddelingsbureau dat werkeloze ict'ers door vrijwilligerswerk weer aan een baan wilde helpen, stopt ermee. Het algemeen en het dagelijks bestuur van de stichting konden het niet eens worden over de koers. In de afgelopen tweeënhalf jaar zijn 23 mensen aan werk geholpen.

Het ict-arbeidsbemiddelingsbureau Open Source Groningen (OSG) houdt op te bestaan. OSG probeert werkeloze ict'ers aan een baan te helpen door ze, met behoud van uitkering, 20 uur per week aan het werk te zetten. Door de reïntegratie- en activeringsactiviteiten van de stichting zijn er de afgelopen tweeënhalf jaar 23 mensen weer aan het werk gegaan. "Dit zijn prestaties waar we trots op zijn," schrijft de stichting op zijn website.

OSG kon het intern niet eens worden over de koers van het bedrijf, schrijft RTV Noord op zijn website. Daarnaast wilden gemeenten en provincies geen geld meer steken in de arbeidsbemiddeling en werkvoorziening van ict'ers.

De stichting schrijft dat hij, ondanks het opheffen van de reïntegratie- en activeringsactiviteiten, niet wordt opgeheven. "De promotie van het gebruik van en de kennis over Open Source Software zal, in een rustig tempo, door blijven gaan. Ook zal alle opgebouwde kennis veilig bewaard worden, zodat later eventueel een doorstart gemaakt kan worden", aldus de stichting op de website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-24T11:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.