Managed hosting door True

SOA-expert geeft octrooi aan Red Hat

Thomas Erl, autoriteit op het gebied van service oriented architectures, geeft een octrooi aan Red Hat om de invoering van soa te versnellen. Het gaat om de technologie voor het modelleren van diensten die is gemaakt om samenwerking tussen teams te verbeteren en vereenvoudigen.

Soa-expert Thomas Erl geeft zijn rechten op de technologie voor het modelleren van diensten aan Linux-leverancier Red Hat. Hij hoopt hiermee de invoering van service oriented architecture te versnellen. De modelleringstechnologie is ontworpen om samenwerking tussen verschillende teams te vereenvoudigen en te verbeteren. Red Hat is van plan om de functionaliteit toe te voegen aan zijn JBoss Enterprise SOA Platform.

Potentie
"Het modelleren van diensten is een steeds belangrijker onderdeel van soa", zegt Thomas Erl. "Door het beschikbaar stellen van een simpele, platformonafhankelijke tool die gebruikt kan worden door verschillende professionals om de inventaris van zo'n dienst op te zetten, te definiëren en te onderhouden, heeft deze technologie de potentie in zich om het gebruik van soa wereldwijd een vlucht te laten nemen."

Mark Little
"Met industrie-experts als Mark Little aan het roer van de soa-divisie is Red Hat een uitstekende plek voor soa-gerelateerde innovaties", spreekt Erl zijn vertrouwen uit. Het octrooi op de dienstmodellering is overgegaan naar Red Hat en zal binnen het bedrijf gaan vallen onder de 'Patent Promise'. Dit wil zeggen dat het bedrijf er alles aan doet om zijn patenten beschikbaar te maken voor de opensourcegemeenschap.

'Principles of Service Design'
Erl presenteerde onlangs zijn nieuwste boek: 'SOA: Principles of Service Design'. Hij werkt momenteel aan zijn volgende uitgave over ontwerppatronen voor service oriented architecture; dit boek wordt eind dit jaar in de schappen verwacht. Om mee te werken aan de ontwikkeling van de dienstmodelleringstechniek, kun je hier klikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-26T10:48:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.