Managed hosting door True

LinuxWorld professioneler, maar commerciëler

Dit artikel delen:

LINUXWORLD - LinuxWorld is dit jaar professioneler van opzet, maar voor de echte techneut valt er steeds minder te halen. Officiële bezoekerscijfers zijn nog niet beschikbaar, maar de algemene indruk wees uit dat er meer bezoekers zijn dan vorig jaar.

Marco Plas, principal security consultant bij Capgemini, concludeert dat LinuxWorld dit jaar professioneler is dan vorig jaar. "Vorig jaar stond er alleen maar langharig tuig, dat is dit jaar wel anders." Open source is een onderwerp dat, zeker bij de overheid, hoog op de agenda staat. Geen wonder dat het bezoekersaantal hoger lijkt dan vorig jaar. "Er gaat de komende twee jaar iets gebeuren, er hangt wat in de lucht", voorspelt Capgemini-cto Ron Tolido.  Besturingssystemen worden steeds minder van belang in die zin dat veel applicaties over een paar jaar in de browser draaien. "Het besturingssysteem wordt ondergeschikt", zegt Tolido.

Niet iedereen was het eens met het oordeel van Plas over LinuxWorld. "Er staan meer marketeers dan techneuten", zegt Petros Mylonopoulos beteuterd. "Ik vind het erg tegenvallen, er is meer over storage te vinden dan over Linux." Mylonopoulos en zijn collega Dimitri Tzoumas komen al jaren op de beurs, maar vinden het ieder jaar slechter worden. "Ik wil hier horen wat het nieuw is en welke ontwikkelingen er zijn, maar erg veel innovatie is hier niet te vinden", zegt Tzoumas.

Vertegenwoordigers met schrijfblok

Bert-Jan van der Burg, ict-beheerder bij Van Houtum Papier, is positiever. "Het valt wel op dat er op LinuxWorld meer vertegenwoordigers met een schrijfblok klaarstaan dan op de InfoSecurity, daar zijn het misschien meer techneuten, maar ik vind het hier verder prima geregeld."

Ook Jacob Kiers, student informatica aan de Hogeschool van Rotterdam, is voornamelijk geïnteresseerd in de techniek. "Ik heb nog niet met zo heel veel mensen gepraat, maar ik denk wel dat hier mensen met kennis staan", zegt hij. "Je ziet wel een beetje aan de presentatie van de bedrijven dat het wellicht wat commerciëler is."

Was jij ook op LinuxWorld in de Jaarbeurs deze week? Wat vond je ervan? Laat je mening achter onder dit bericht!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-01T10:40:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.