Capgemini en SpringSource werken nauwer samen

Capgemini gaat nauwer samenwerken met SpringSource (voorheen Interface21). De overeenkomst tussen de bedrijven betekent dat ze gezamenlijk volledig ondersteunde open source oplossingen op basis van het SpringSource-portfolio gaan leveren.

SpringSource en Capgemini Nederland trekken de banden aan bij de toepassing van bedrijfskritische enterpriseapplicaties, om zo voor hun klanten succesvolle ontwikkeling, integratie en prestaties van de software te waarborgen.

"SpringSource wordt wijdverspreid gezien als het toonaangevende enterprise Java-applicatieplatform", aldus Jeroen van Disseldorp, Open Source Alliance Manager bij Capgemini. "Wij vinden het belangrijk om de bijdrage van SpringSource aan open source software te erkennen en onze klanten toegang te bieden tot de technologie-experts die SpringSource in huis heeft. Bovendien zullen deze mensen de kennis van onze eigen experts up-to- date houden. Op die manier kunnen we onze klanten innovatieve oplossingen van hoge kwaliteit bieden."

Uitgebreid raamwerk

Het SpringSource-portfolio, een uitgebreid open source applicatieraamwerk, is met vier miljoen downloads een integraal deel geworden van de enterprise applicatie-infrastructuur van vele organisaties wereldwijd. Het SpringSource-partnerprogramma biedt bedrijven die de toepassingen ondersteunen, de mogelijkheid om hun klanten meer toegevoegde waarde te bieden.

In de afgelopen jaren heeft Capgemini zijn deskundigheid op opensourcegebied aanzienlijk vergroot en verscherpt. Daarbij is gebleken dat de vraag naar open source oplossingen toeneemt. Op dit moment werken bij Capgemini Nederland maandelijks 150 consultants aan open source gerelateerde projecten. Alleen al in het afgelopen jaar heeft het bedrijf, in samenwerking met experts van SpringSource, tientallen consultants opgeleid in het SpringSource-portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-29T11:49:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.