Managed hosting door True

Meer gebruik van open source bij moderniseren ICT

Dit artikel delen:

Om de ict meer in lijn te brengen met de bedrijfsdoelen, verweven cio's in 2008 steeds vaker open source-oplossingen in de ict-infrastructuur. Bestaande middelen zouden dan met minder budget efficiënter worden gebruikt. Dat voorspelt ict-dienstverlener Unisys.

"In 2008 zal open source een belangrijke rol gaan spelen in het oplossen van het ‘cio-raadsel'", zegt Anthony Gold van Unisys. De vice president van de ict-dienstverlener heeft het over krimpende ict-budgetten terwijl van de ict wel meer resultaat wordt verwacht door modernisering en betere benutting van bestaande toepassingen. "Door het gebruik van open source om eigen oplossingen en legacysystemen te integreren, kunnen executives aanzienlijk kosten besparen terwijl ze de waarde van ict voor de organisatie verhogen."

Voor komend jaar voorspelt Gold dan ook dat de evaluatie van open source-oplossingen een standaard onderdeel zal worden van de ict-kwalificatie en het inkoopproces. Bovendien zullen organisaties hun beleid uitbreiden en zelfs wijzigen voor het beheer van open source-bronnen.

De topman van Unisys verwacht verder dat zakelijke diensten die momenteel worden geboden door legacy-applicaties, zullen worden omgevormd tot flexibele, nieuwe samengestelde applicaties die zijn gebaseerd op open architecturen als soa en open standaarden. Tenslotte voorziet Gold dat bedrijven het tempo zullen verhogen waarin zij open source in enterprise-toepassingen integreren, net als in operationele en business-managementfuncties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De vraag of dit gaat gebeuren hangt voor ondernemingen sterk af van de mate van ondersteuning die ze hiervoor van dienstverleners krijgen. De business case is eenvoudig: ik heb hoef geen licentiekosten te betalen, krijg wel regelmatig gratis updates van de software, maar wat kost het mij om deze nieuwe versies te implementeren? Wie gaat mij als onderneming daarbij helpen?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.