Managed hosting door True

Gegevens invoeren met gebarentaal

Ontwikkelaars hebben sinds kort de beschikking over een open source ontwikkelomgeving voor 'multimodale' gebruikersinterfaces. Dat zijn interfaces die gebruik maken van meer dan één invoermiddel zoals spraakherkenning, gebaren, gezichtsuitdrukkingen of oogbewegingen.

Een Europees onderzoeksconsortium heeft rapid prototyping software ontwikkeld voor het bouwen van ‘multmodale' gebruikersinterfaces. Met OpenInterface kunnen ontwikkelaars interfaces bouwen die gebruik maken van bijvoorbeeld spraakherkenning, gebaren, gezichtsuitdrukkingen of oogbewegingen.

Edutaiment

Andere invoermiddelen dan muis en toetsenbord worden niet alleen gebruikt door minder validen, maar zijn bijvoorbeeld ook populair in edutainmenttoepassingen en in de medische sector.

Plug-ins

De onderzoekers hopen dat de ontwikkelomgeving in de toekomst meer mogelijkheden krijgt, doordat ontwikkelaars nieuwe plug-ins toevoegen. Ze werken daarnaast samen met het World Wide Web Consortium (W3C) om webstandaarden te ontwikkelen voor multimodale invoer.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-07T10:54:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.