SCO-doorstart leidt tot opstappen CEO

De doorstart die Linux-aanklager SCO maakt, heeft als één van de voorwaarden dat ceo Darl McBride per onmiddelijk opstapt. Daarnaast blijkt de 100 miljoen dollar investering voor 95 procent uit een lening te bestaan.

De omstreden Unix-leverancier SCO krijgt een kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar om daarmee van de beurs te worden gehaald. SCO maakt zo een doorstart. Het geld is afkomstig van investeringsmaatschappij Stephen Norris Capital Partners (SNCP), waarvan de naamgever via een andere geldschieter (The Carlyle Group) al een belang heeft in SCO.

De overeenkomst tussen SNCP en SCO heeft enkele interessante details in de kleine lettertjes. Dit is onder meer belicht door de Groklaw-website, die de juridische kant van de SCO-controverse al geruime tijd volgt. Zo moet de huidige ceo van SCO, Darl McBride, met onmiddelijke ingang zijn functie neerleggen.

Lening

Daarnaast blijkt de geldpot van 100 miljoen dollar voor slechts 5 miljoen dollar uit een daadwerkelijke investering te bestaan. De overige 95 procent is in de vorm van een lening waarbij SNCP voor elke aanspraak daarop een in toenemende mate zeggenschap over SCO krijgt. Dit is geen ongebruikelijke constructie bij inmenging door investeringsmaatschappijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo, daar zijn we dus ook vanaf. Eindelijk rust, al vormde SCO geen echte bedreiging meer.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-18T10:20:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.