AMD wil meer multithreaded software

Er zijn nog te weinig applicaties die optimaal gebruik maken van multithreading technologie. AMD organiseert daarom vanaf nu ieder kwartaal een wedstrijd die de aandacht op multithreading applicatie-ontwikkeling moet vestigen.

AMD wil ontwikkelaars aansporen om meer multithreaded software te maken. De chipmaker organiseert daarom vanaf 12 maart ieder kwartaal de programmeerwedstrijd Multicore Threadfest. Multithreaded software is software die optimaal gebruik maakt van de parallelle verwerkingsmogelijkheden van multicore-processoren.

De chipfabrikant organiseert de wedstrijd samen met TopCoder, dat vaker programmeerwedstrijden organiseert. Programmeurs kunnen bedragen winnen van 250 tot 2500 dollar. De winnende programmacode wordt gepubliceerd op AMD's website voor ontwikkelaars.

Nieuwe programmeertaal

"Door meer aandacht te geven aan multithreaded software hopen we dat er meer van die software wordt gemaakt", zegt Earl Stahl, vice-president software engineering bij AMD. Concurrent Intel heeft ook enkele initiatieven om programmeren voor multicore aan te moedigen.

Diverse software-experts stellen dat huidige programmatuur tekort schiet voor multicore- en multithreaded-processoren. Bjarne Stroustrup, ontwerper van de programmeertaal C++, zei vorig jaar al tegen Computable dat er nieuwe programmeertalen nodig zijn om optimaal gebruik te maken van multicore-processoren. Goed gebruik van multicore blijkt in de praktijk niet bepaald makkelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-11T10:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.