Managed hosting door True

Jury maakt finalisten CodeYard bekend

De jury van de programmeerwedstrijd CodeYard heeft de winnaars van de halve finale bekendgemaakt. Vijf teams bestaande uit een scholier en een docent zijn door naar de finale. Voor de uiteindelijke winnaar ligt een geldbedrag en de Capgemini Open Source Award klaar.

De open source-projecten Docentrum, Pivip en Starez hebben de finale van de programmeerwedstrijd CodeYard bereikt. In het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen wonnen zij vrijdag de halve finale.

De winnende programma's zijn een ‘online interface voor docenten en scholieren ter vereenvoudiging van administratieve taken', ‘een content management systeem geschreven in object-georienteerd PHP5' en ‘een client voor Linux, waarmee gebruikers spellen kunnen downloaden, installeren en spelen'. Twee andere projecten van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag en het Elzendaal College uit Boxmeer ontvingen een wildcard en zijn dus ook door naar de finale.

CodeYard is een initiatief van het Instituut voor Informatica en Informatiekunde van de Radboud Universiteit Nijmegen en stichting NLNet. Het project maakt het scholieren mogelijk te bouwen in open source-software en moet scholieren interesseren voor informatica.

De teams die de finale winnen ontvangen de Capgemini Open Source Award en vijfduizend euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-31T15:39:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.