Managed hosting door True

Weerstand tegen OOXML-besluit groeit

 

bezwaar kritiek inspraak

Na Zuid-Afrika zijn nu ook landen als India, Brazilië, Venezuela en Denemarken in het geweer gekomen tegen de aankomende standaardisatie van bestandsformaat Office Open XML.

Indiase, Braziliaanse, Venezolaanse en Deense organisaties hebben zich geschaard achter de kritiek van de Zuid-Afrikaanse standaardiseringsinstantie SABS op de ISO. De Zuid-Afrikanen hebben moeite met het proces dat uiteindelijk leidde tot de standaardisering van het bestandsformaat OOXML. Er zou te weinig tijd zijn geweest om de beslissende vergadering goed voor te bereiden en om tijdens de bijeenkomst enkele voor hun belangrijke onderwerpen te bespreken.

De standaard was op 29 maart 2008 aangenomen door de ISO. De regels geven organisaties daarna nog twee maanden om bezwaren aan te tekenen voordat het standaardiseringsbesluit wordt geratificeerd. Op 29 mei had de ISO bezwaren van Zuid-Afrika, India en Brazilië ontvangen, maar begin juni bleken ook Venezuela en Denemarken hun kritieken te hebben toegestuurd aan de organisatie in Genève. ISO reageert pas op 6 juni op de bezwaren, nadat het technische bestuur erover heeft vergaderd.

Office Open XML (OOXML) is een bestandsformaat dat is afgeleid van Microsofts kantoorsoftwarepakket Office.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2574981). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×