OS OLPC gaat naar opensourcegemeenschap

Dit artikel delen:

De opensourcegemeenschap mag het besturingssyteem Sugar voor de One Laptop per Child (OLPC) verder ontwikkeling. Dat heeft de projectgroep OLPC besloten. De verplaatsing van de ontwikkeling moet kosten besparen. De projectgroep ontslaat verder de helft van zijn werknemers en gaat werken aan een gratis laptop.

De ontwikkeling van het besturingssysteem Sugar voor het project One Laptop per Child (OLPC) gaat plaatsvinden door de opensourcegemeenschap. Tot dusver werd het platform gebouwd door de projectgroep OLPC zelf. Met het besluit hoopt de projectgroep kosten te besparen. Andere bezuinigingen vinden plaatst door ontslag van ongeveer de helft van het personeel bij het project. De overige 32 werknemers krijgen een lager salaris.

Gratis laptop

Initiatiefnemer Nicholas Negroponte van OLPC schrijft in brief dat de economische omstandigheden ervoor zorgen dat het project moet bezuinigingen. "We vinden dit een trieste ontwikkeling, maar we blijven bij onze missie om laptops te geven aan kinderen in ontwikkelingslanden."

OLPC werkt daarom aan een gratis laptop. Ze willen deze laptop doneren aan de armste landen ter wereld.

In de brief schrijft Negroponte verder dat er in Latijns-Amerika een kantoor is geopend waar de ontwikkeling van de OLPC wordt voorgezet. Het project concentreert zich verder op het Midden-Oosten, Afghanistan en het Noord-westen van Pakistan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eigenlijk lag dit al sinds het vertrek van Walter Bender bij OLPC begin vorig jaar bij Sugar Labs (http://sugarlabs.org/go/Main_page). Walter Bender geeft als reactie op bovenstaand nieuwsbericht dat hij Sugar ook verder blijft uitbouwen en ondersteunen.

@ Harrie,

Dat is goed nieuws.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-09T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.