Managed hosting door True

SP eist onderzoek open source-conflict

Het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer moet een onafhankelijk partij onderzoek laten doen naar de mogelijkheid om tot een open source-omgeving te komen. Dat dragen de fractieleden van de Socialistische Partij in Oost-Watergraafsmeer op aan het dagelijks bestuur van dat stadsdeel. Het stadsdeel rolde vorig jaar een nieuw Exchangeplatform uit, terwijl het aangrenzende stadsdeel Zeeburg toen juist overstapte op een open source mailserver en open desktops.

Doordat beide stadsdelen gaan fuseren, dreigt Zeeburg nu de overstap naar een opensourceomgeving ongedaan te moeten maken.

‘Het is heel jammer dat een succesvol project op het gebied van open source om zeep dreigt te worden geholpen doordat het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer momenteel Microsoft-applicaties draait,' zegt Tiers Bakker, die raadslid is voor de Socialistische Partij (SP) van het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer. De motie die zijn fractie indient wordt op 23 november besproken tijdens de begrotingsraad van de De Commissie Wonen en Grote Projecten van Oost-Watergraafsmeer.

Leveranciersafhankelijkheid verminderen

Motieven die Bakker aanvoert voor de SP-eis aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel zijn onder andere ‘dat open source aantoonbaar voordeliger is en de afhankelijkheid van leveranciers vermindert'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom gaat stadsdeel Oost-WGM niet over op open source dan? Ze besparen kosten en hebben een gezamenlijk systeem.

Trouwens, had dit al enkele dagen gelezen en de projectmanager schrok van de kosten van de open source-oplossing ( Zimbra Mailserver en Suse desktop clients ). Niet omdat het hoog was maar omdat het VEEEEL lager was dan ze dachten.

Goed initiatief van de SP. Maar ik moet nog zien dat 't lukt, want dat hele open source-gedoe van Amsterdam (en van het rijk) is tot nu toe meer gebrul dan dat er echt wat gebeurt.

Goed werk Tiers, laat je niet vangen in de netten van de closed source-bedrijven. Ook wat ICT betreft gaan we "voor de verandering!"

Het is van harte te hopen dat men terugkeert naar Microsoft. Niemand behalve een paar hobbyisten zit te wachten op nog een (half valide) systeem dat niet goed communiceert met de wereldstandaard. Brrr.... probeer maar eens een exelsheet met Calc te bewerken (horror wordt uw deel).

Waarmee je met je voorbeeld goed de noodzaak van open standaarden aangeeft.

@Cees: ook als je in Excel datumcellen bij elkaar probeert op te tellen lukt dat niet! Heeft niets met calc te maken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-09T14:45:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.