RackSpace biedt open source cloudplatform

man cloud laptop kantoor

Rackspace Hosting stelt de code achter zijn server hosting en online opslagdiensten beschikbaar onder een open source licentie. Meer dan 25 bedrijven, waaronder Citrix, AMD en Dell, ondersteunen het open source cloudplatform OpenStack. Binnen dit platform stelt ook ruimtevaartorganisatie Nasa code beschikbaar van haar Nebula-clouddiensten.

Rackspace stelt de code achter Cloud Files voor online opslag en Cloud Servers voor server hosting beschikbaar binnen het open source cloudplatform OpenStack. 'Voor bedrijven die gesloten cloudoplossingen gebruiken, zoals die van Amazon, is het nu nog moeilijk om van leverancier te veranderen', zegt hoofd clouddivisie Fabio Torlini van Rackspace in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika.

OpenStack moet daarin verandering brengen. Volgens de leverancier kunnen organisaties met het platform fysieke hardware 'omschakelen naar schaalbare en uitgebreide cloudomgevingen met dezelfde code die nu al door veel klanten en in grote (overheids)projecten wordt gebruikt.'

Nasa-technologie

OpenStack bevat twee cloud infrastructuuronderdelen. OpenStack Compute is software voor het automatisch aanmaken en beheren van grote groepen virtuele servers. OpenStack Storage is software voor het aanmaken van schaalbare opslagbronnen op basis van serverclusters.

OpenStack Storage is gebaseerd op Rackspace Cloud Files en is beschikbaar vanaf maandag 19 juli via Openstack.org.

Later dit jaar volgt OpenStack Compute. Deze engine is gebaseerd op Rackspace Cloud Servers-technologie  en cloudtechnologie van Nasa: Nebula. Dat is een verzameling clouddiensten voor wetenschappers en onderzoekers van ruimtevaartorganisatie Nasa. Het gaat zowel om reken-, netwerk- als dataopslagdiensten.

OpenStack Design Summit

Van 13 tot en met 16 juli 2010 vond in in Texaanse Austin de OpenStack Design Summit plaats waar meer dan honderd technische adviseurs, ontwikkelaars en mede-oprichters samenkwamen om de code te testen en de roadmap voor het project  vast te stellen. Volgens de organisatoren waren hierbij meer dan 25 bedrijven aanwezig, waaronder AMD, Citrix, Cloud.com, Cloudkick, Cloudscaling, CloudSwitch, Dell, enStratus, Intel, iomart Group, NTT Data en Spiceworks.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-20T09:48:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.