Managed hosting door True

Software-architect Ozzie verlaat Microsoft

Chief software-architect Ray Ozzie treedt terug als hoofd van de afdeling softwareontwikkeling bij Microsoft. De 54-jarige Ozzy gaat met pensioen. Ozzie nam de taak van software-architect in 2006 over van Microsoft-oprichter Bill Gates, die de dagelijkse leiding over het softwarebedrijf stapsgewijs overdroeg. Ozzie zal zich in een overgangsperiode buigen over de entertainment-divisie van de softwareleverancier.

Dat meldde ceo Steve Ballmer in een e-mail aan het personeel. Microsoft heeft dat bericht inmiddels naar buiten gebracht. Ozzie werd bij zijn aantreden benoemd tot technisch directeur. Zijn rol veranderde toen oprichter Bill Gates de dagelijkse leiding overdroeg aan Steve Ballmer. Ozzie werd toen chief software architect.

Geen vervanging

Ballmer is niet van plan om de chief software architect te vervangen. Hij schrijft dat de 'unieke rol' van de chief software architect in de toekomst wordt opgevangen door de technisch verantwoordelijken van de verschillende productgroepen.

Ozzie kwam Microsoft binnen doordat zijn bedrijf Groove Networks, maker van samenwerkingssoftware, in 2005 werd ingelijfd door de softwarereus. Ozzie stond ook aan de wieg van mail-, agenda- en samenwerkingsprogramma Notes van Lotus Development dat in 1995 door IBM werd ingelijfd.

Sharepoint

Ozzie zette zich bij Micrsosoft voornamelijk in voor de ombuiging van lokaal geïnstalleerde software naar software als webdienst zoals Sharepoint en Windows live en de overgang van Windows Office en Exchance naar een webdienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-19T11:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.