Duitser leidt Linux Suse binnen Attachmate

Linuxsoftware Suse is ondergebracht binnen een nieuwe businessunit van The Attachmate Group, dat Novell eerder overnam. De Duitser Nils Brauckmann, een veteraan met twintig jaar ervaring bij Attachmate en Novell, is de nieuwe leidinggevende van de Suse-businessunit. Ronald de Jong, voorheen directeur van Novell Benelux, is benoemd tot verkoopdirecteur voor de EMEA-regio.

Het team van Brauckmann en zijn managers is gevestigd in Neurenberg, Duitsland, en is verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en verkoop van oplossingen op basis van Suse Linux Enterprise, via de Open Platform Solutions-divisie van het voormalige Novell. Brauckmann gaat Suse vooral een stimulans geven op het gebied van verkoop, marketing, engineering, technische ondersteuning en de consulting- en trainingsdiensten.

Brauckmann begon in 1994 bij Attachmate en heeft verschillende rollen op het gebied van verkoop, marketing en support bekleed in EMEA. Daarvoor had Brauckmann uiteenlopende internationale managementfuncties bij Siemens Nixdorf en Novell. Het team van Brauckmann bestaat uit zes managers, waaronder ook de Nederlander Ronald de Jong, voorheen directeur van Novell Benelux, is benoemd tot vice president EMEA sales.

openSuse

The Attachmate Group zegt verder te investeren Suse-Linux omdat er de komende jaren verder groei wordt verwacht. Volgens onderzoeksbureau IDC gaat het besturingssysteem Linux in 2012 zorgen voor meer dan 1 miljard dollar aan inkomsten, met een verwachte groei tot 1,4 miljard dollar in 2014. ‘Door Suse als aparte businessunit te exploiteren die zich geheel richt op de Linux-markt, kunnen we sneller Linux-oplossingen leveren', aldus Nils Brauckmann, general manager van Suse. Hij belooft verdere ondersteuning voor het openSuse-project, openSuse-community en de openSuse-conference, die wordt geleid door community manager Jos Poortvliet.

Red Hat Ubuntu

Het managementteam van Brauckman moet stevig concurreren met Red Hat en Ubuntu. Red Hat Linux wordt het meest gebruikt in grootzakelijke omgevingen. Zo verwachten Suse-getrouwen meer op het gebied van virtualisatie en cloud computing waar Suse in achter loopt vergeleken met Red Hat. Tot nu investeert Suse veel  tijd in het MeeGo-platform en de openSuse Build Service (OBS).

The Attachmate Group beschikt over veel ontwikkelaars van Novell's Open Products-divisie die mee gingen na de overname. Zij werken niet alleen in Neurenberg maar ook in ontwikkelingscentra in Praag, Provo (bij Salt Lake City, Utah), India en China.

Attachmate en NetIQ

De Amerikaanse leverancier van ict-beheersoftware Attachmate nam softwarehuis Novell in november 2010 over. Het bedrijf betaalde 6,10 dollar per aandeel en waardeerde Novell daarmee op ongeveer 2,2 miljard dollar (zo'n 1,6 miljard euro). Attachmate is van plan om Novell in twee businessunits te splitsen: Novell en Suse. In de eerste unit vallen activiteiten zoals identiteitsbeheer en workload management. Suse is een veelgebruikte distributie van open source-besturingssysteem Linux. De twee business units werken naast de twee andere bedrijfsonderdelen Attachmate en NetIQ.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-23T08:03:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.