Smile koopt open source-specialist Stone-IT

Smile, een Franse open source integrator, neemt voor een onbekend bedrag de Nederlandse soortgenoot Stone-IT uit Utrecht over. Smile wil hierdoor in Nederland een sterkere open source-speler worden, onder andere op het gebied van Novell, Red Hat, SugarCRM en Zarafa.

Smile is een van de grotere open source-integratoren van Europa. Het bedrijf heeft een omzet van 25,5 miljoen euro, waarvan 23,8 miljoen euro in Frankrijk wordt omgezet, bezit kantoren in acht landen en er werken 450 mensen. Stone-IT is onder andere specialist in open source-oplossingen voor cms, dms, bi, crm, erp, mobiele en e-business applicaties. Hierbij implementeert het softwaremerken van Red Hat, Zarafa, Drupal en SugarCRM. Klanten zijn onder andere gemeenten, ziekenhuizen en e-businessbedrijven zoals werkspot.nl. Stone-IT zegt in 2011 een omzet te realiseren van twee miljoen euro.

Het samengaan van beide bedrijven biedt meer mogelijkheden in de markt van open source, aldus beide bedrijven. Smile is in 2010 in de Benelux begonnen met een kantoor in Amsterdam waar tien medewerkers actief zijn. Klanten zijn onder andere Cora, Arseusen Avery Dennison. Volgens Olivier Guillaumond, directeur van Smile Benelux, stelt de overname zijn bedrijf in staat om meer diensten te bieden, zoals onder andere consultancy, ontwikkeling, integratie, training, onderhoud en applicatie-infrastructuur waar open source relevant is.

Amsterdam en Utrecht

Martijn Smit, eigenaar en directeur van Stone-IT, zegt benaderd te zijn door Smile en kreeg een goed voorstel om te worden overgenomen. 'Smile en Stone-IT kennen elkaar van een open source-conferentie in Amsterdam. Sindsdien werken we samen. Na de overname blijft iedereen aan. Er zijn geen dubbele functies.' Er werken achttien medewerkers bij Stone-IT, die voorlopig gewoon blijven zitten in het nieuwe kantoor in Utrecht. Er gaat nauw samengewerkt worden met de tien werknemers van Smile in Amsterdam, aldus Smit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou ja als Smile Nederland vorig jaar nog geen 3 medewerkers had, zet 'overname' me toch wel aan het denken.

Ik zou eerder zeggen. 'Ze hebben het er gewoon bijgenomen'. Maar.."Smile is een van de grotere open source-integratoren van Europa." ?? Als dat wordt medegedeeld.. zegt het al genoeg. Koopt een bedrijf van max.10 man en je bent in eens 'the al mighty'. Leuk persbericht maar qua info waarde ....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-27T10:13:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.