Business Objects introduceert XI

XI staat voor 'eXtreme Insight'. Het gaat om een nieuw product van Business Intelligence-leverancier Business Objects, en het eerste resultaat van de overname van Crystal Reports in 2003.

Business Objects XI is een BI-platform met geïntegreerde functionaliteit voor rapportering, analyse, prestatiebeheer en gegevensintegratie. Het product wordt voorgesteld als het resultaat van een samensmelting, eerder dan een voortzetting van een van de twee productlijnen van BBO of van Crystal. Bovendien zullen alle toekomstige ontwikkelingen van BO gebaseerd zijn op deze compleet herziene software. “Ons doel is altijd geweest om de twee klantenbestanden te laten overstappen naar een uniek product », zegt Bernard Liautaud, de Cceo en stichter van Business Objects.

De erfenis van Crystal is vooral te vinden in de reportingfuncties, terwijl de technologie van BO adhoc analyses en queries mogelijk maakt. De ‘motor’ van de software komt ook van Crystal, maar de semantische laag is afkomstig van de oude versie van BO.

Een belangrijke vernieuwing is de doorgedreven integratie met Microsoft Office. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om rechtstreeks vanuit PowerPoint een Olap-query uit te voeren. Andere nieuwigheden betreffen de kwaliteit en de oorsprong van de gegevens om een afgeschermde omgeving mee te creëren. De gebruiker heeft toegang tot de bron van de informatie (technische meta-gegevens) en kan discussies starten met collega’s via beveiligde samenwerkingstools.

Ten slotte levert de nieuwe architectuur volgens BO ook krachtiger prestaties en is ze uitgerust met automatische failover-mogelijkheden. “We zijn de enige BI-leverancier met een MS Datacenter-certificatie”, aldus Liautaud. BO XI is vanaf nu beschikbaar voor Windows. Ondersteuning voor andere besturingssystemen volgt in de komende maanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-13T11:56:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.