CeBIT 2012

Mytaxi wint app-wedstrijd CODE_n12

De Duitse leverancier Intelligent Apps heeft met Mytaxi de CODE_n12-wedstrijd gewonnen voor innovatieve mobiele oplossingen van startups. Met Mytaxi kunnen passagiers via hun smartphone taxi's regelen zonder eerst een taxicentrale te hoeven bellen. Op de vakbeurs CeBIT mochten vijftig leveranciers die tot de eindstrijd waren doorgedrongen, hun app presenteren. Er zaten twee Nederlandse bedrijven tussen, Mount Holland met Dayview en Splendo met Billmi. Zij haalden de uiteindelijke finaleronde van tien beste apps niet.

Onder de vlag Shaping Mobile Life schonk CeBIT veel aandacht aan slimme mobiele oplossingen tijdens de afgelopen beursweek van 6 tot en met 10 maart. Volgens de jury van CODE_n12 past de toepassing Mytaxi van Intelligent Apps het beste bij dit thema. Mensen die een taxi nodig hebben, kunnen niet alleen via de mobiele app er een bestellen, maar ook na afloop van de rit een beoordeling geven. Mytaxi is begonnen in Hamburg; inmiddels is de app in tweeëntwintig Duitse steden, Wenen en Zürich in het taxiverkeer in omloop. De winnaar ontvangt 25.000 euro ontvangt en twee jaar strategische coaching.

Nederlands

Aan de app-wedstrijd deden ook twee Nederlandse bedrijven mee. Mount Holland presenteerde op de vakbeurs de app Dayview, een toepassing voor het selecteren van nieuws naar persoonlijke voorkeuren. Het nieuws dat het meest relevant is voor de gebruiker wordt door de app geselecteerd, gerangschikt en gepresenteerd. Daarbij gaat het niet alleen om wereldnieuws en lokale berichten, maar ook trending topics en nieuws uit sociale netwerken.

De andere Nederlandse deelnemer was Splendo met Billmi, een factureringsoplossing voor mobiele apps en websites. Billmi levert applicatieontwikkelaars een 'api' (application programming interface) voor het laten verwerken van online (micro) betalingen in 93 landen. Het product is geschikt voor alle bekende mobiele platforms, zoals Android, HTML5/Web client (iPhone), BlackBerry, Windows Mobile/Phone, Symbian en Java ME.

Vervolg

CODE_n12 (www.code-n.org) is opgezet door Ulrich Dietz, directeur van de Duitse ict-dienstverlener GFT en wordt financieel mede ondersteund door Deutsche Messe AG, Ernst&Young, Fujitsu, Zentrum für Kunst und Medientechnologie en de Duitse branchevereniging Bitkom. Er waren meer dan honderd inzendingen uit ruim twintig landen binnengekomen. Volgens CODE_n12 komt er zeker een vervolg op deze app-competitie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-13T18:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.