Nederlander is tweede bij Smarter App Challenge

De Nederlandse Android-app bouwer Marco Valent van Dedicado is tweede geworden in de wereldwijde Smarter App Challenge. Zijn 'New Dance Tracks'-app verzamelt data uit die online muziek winkels. Hiermee kunnen gebruikers zien wat de nieuwste dancetracks zijn. De bekendmaking was op woensdag 20 juni tijdens de Mobile Asia Expo 2012 in Shanghai.

Voor de Smarter App Challenge moesten ontwikkelaars commerciële applicaties inzenden die 'smart' zijn opgezet. Bij 'smart' moet er gedacht worden aan caching van data, het netwerkverkeer minimaliseren en moet de batterij niet uitgeput worden.

De organisator GSMA heeft een handleiding geschreven voor het bouwen van 'smart' apps. Om te testen of de ingediende apps aan de richtlijnen in het document voldeden, heeft het Nokia Siemens Network interne tests gedraaid om te kijken welke van de apps het slimste omgaat met resources.

Flowit en Metrowizard

Dedicado streed tegen twee finalisten uit Zuid Korea. Metrowizard is een navigatieapp die gebruik maakt van location-based services voor de metro van Seoul. De winnaar was Flowit, een fototijdschrift-applicatie waar leden foto's kunnen posten, delen en bekijken van hun favoriete lokale restaurants. De winnaar kreeg een geldprijs van tienduizend dollar (7985 euro). De verliezers kregen elk tweeduizend dollar (1597 euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En de url naar deze app is:
http://www.newdancetracks.com/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-25T10:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.