ICT Automatisering verkoopt Neustadt aan ATS

Dit artikel delen:
Duitsland

De beursgenoteerde ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht heeft zijn verliesgevende vestiging in het Duitse Neustadt overgedaan aan de Duitse branchegenoot ATS GmbH in Kassel. De overdracht van alle activiteiten en alle medewerkers gaat in op 1 december 2012. ATS GmbH is onderdeel van de Nederlandse ict-dienstverlener ATS International in Haarlem.

Half november maakte ICT Automatisering bekend zijn vestiging in het Duitse Neustadt te willen sluiten. In plaats daarvan is nu besloten de activiteiten over te dragen aan ATS International. Het is onbekend of ATS voor de overdracht betaald, of dat juist ICT Automatisering in de buidel tast om van de Duitse vestiging af te komen. De vestiging in Neustadt maakt een flink verlies, de overdracht draagt volgens de voormalige eigenaar substantieel bij aan het weer winstgevend maken van zijn Duitse dochteronderneming.

Volgens ICT Automatisering vallen de kosten van de Duitse vestiging binnen het eerder aangegeven totaal van 1,0 tot 1,2 miljoen euro. Daarin zijn echter ook uitgaven van een reorganisatie in Nederland opgenomen.

ATS International

ATS International is een ict-dienstverlener voor op het terrein van industriële en procesautomatisering. Het hoofdkantoor is gevestigd in Haarlem. Diensten worden geleverd op het gebied van softwareontwikkeling, technische en industriële  automatisering, testen, training, integratie en consulting met expertise in besturingstechnologieën, Scada/HMI, programmeertalen, communicatie en netwerken, databases, manufacturing execution systems (MES), Lean Six Sigma en Quality.

ATS telt 270 medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet ruim 22 miljoen euro. ATS werkt onder andere voor bedrijven als Rolls-Royce, Toyota, Nestlé, Boeing, Ford, Bayer en Nissan. ATS heeft vestigingen in Afrika, Australië, Azië, Noord-Amerika en Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-03T11:09:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.