Neustadt levert ICT Automatisering niets op

De verkoop van zijn verlieslatende vestiging in het Duitse Neustadt levert de beursgenoteerde ict-dienstverlener ICT Automatisering in Barendrecht niets op. Dat blijkt uit een toelichting van directeur Michael James van ATS International in Haarlem, die de vestiging heeft overgenomen. Hij verwacht dat de verliezen snel tot het verleden zullen behoren.

Op de vraag of hij voor de verliesgevende vestiging van ICT Automatisering in het Duitse Neustadt heeft betaald, geeft directeur Michael James van ATS International in Haarlem ontwijkende antwoorden. ‘Ik mag daar niet zoveel over zeggen, wij hebben een zogeheten non-disclosure agreement getekend, ICT-automatisering is een beursgenoteerd bedrijf en moet dus voorzichtig zijn.’ Hij verwijst naar de passage in het bericht over de verkoop waarin ICT Automatisering stelt dat het bedrijf een reservering van 1 tot 1,2 miljoen euro heeft genomen.

ATS International raakte met ICT Automatisering in gesprek na het bericht dat het Barendrechtse bedrijf had besloten zijn vestiging in Neustadt te sluiten. ‘Wij zijn juist op zoek naar mensen met deze specifieke kennis. Daaraan is in de Duitse markt een groot tekort. Wij zijn dus heel blij met deze kans om de vestiging van ICT Automatisering te kunnen overnemen’, aldus James.

Bang dat de verliezen waarmee de vestiging in Neustadt het moederbedrijf ICT Automatisering opzadelde voortduren, is James in het geheel niet. ‘Neustadt doet vooral industriële automatisering. Dat is voor ICT Automatisering in Duitsland niet de hoofdactiviteit, het hing er een beetje bij. Voor ons is het de kern van onze dienstverlening aan klanten.’

Luiers

ATS International werkt in Duitsland voor een breed scala aan opdrachtgevers, waaronder bandenfabrikant Continental, een aantal fabrikanten van zonnepanelen en automotive-bedrijven als autofabrikant Volkswagen en vrachtwagenproducent MAN. ‘Wij maken er ook de besturing voor de machines die Procter & Gamble bouwt voor de productie van luiers. Dat is eigenlijk de kern van wat wij doen: de automatisering van bewegende machines. Die krijgen tegenwoordig steeds meer koppelingen met ict-systemen.’

ICT Automatisering maakte half november 2012 bekend in Nederland en Duitsland in de kosten te zullen snijden. Een van de maatregelen was de voorgenomen sluiting van de verlieslatende vestiging in Neustadt. Het personeel van de vestiging was toen al op de hoogte gebracht van de plannen. Begin december 2012 maakte het bedrijf bekend een geïnteresseerde voor de vestiging te hebben gevonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bij de vekoop levert het niets op, op de balans ben je een verlieslatend bedrijf kwijt, in die zin levert het genoeg op.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-03T16:06:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.