SAP gaat wereldwijd autistische ICT’ers werven

SAP gaat de komende jaren wereldwijd mensen met autisme in dienst nemen en opleiden voor werkzaamheden op het gebied van programmering, testen en kwaliteitszorg. Het concern denkt hiermee voordelen te behalen, aangezien mensen met autisme over unieke talenten beschikken. Daarnaast wil SAP deze mensen een betekenisvolle baan bieden.

Het Duitse softwarebedrijf werkt voor het wervingsproces samen met het Deense Specialisterne, dat wereldwijd meerdere vestigingen heeft. Deze organisatie stelt zich tot doel om een miljoen mensen met een autistische stoornis aan een baan te helpen. Doelstelling van SAP is dat tegen het jaar 2020 1 procent van hun wereldwijde personeelsbestand bestaat uit mensen met een autistische stoornis.

Nieuw talentmanagement

SAP concentreert zich op de kwaliteiten van elk talent, en geeft hiermee aan nieuwe wegen op het gebied van talentmanagement te bewandelen. Op deze wijze willen zij verder invulling geven aan het innovatieve karakter van de organisatie. SAP is hiermee de allereerste multinational die een samenwerkingsverband met Specialisterne is aangegaan. Beide organisaties hopen hiermee ook het ecosysteem te motiveren om mensen met autisme aan te nemen.

De wereldwijde aankondiging volgt op succesvolle pilotprojecten in India en Ierland. Deze projecten tonen de positieve impact van het werken met autistische mensen, aangezien zij uitblinken op bepaalde gebieden. In samenwerking met Specialisterne werkte SAP Labs India met zes ingehuurde mensen met autisme. Zij traden in dienst als softwaretesters van de SAP Business Suite-applicaties. Als gevolg van het werk van deze mensen heeft het team hun productiviteit aanzienlijk verhoogd. In Ierland zit het pilotproject nog in de startfase. Zij screenen momenteel autisten voor het invullen van vijf posities. SAP breidt het programma internationaal uit en gaat in 2013 van start in de Verenigde Staten, Canada en Duitsland.

Niet in Nederland

In Nederland worden er geen autistische ict'ers geworven. 'Het werven van autistische mensen vindt plaats in landen waar SAP software ontwikkelt en test', zegt Cees Kardolus, marketing director SAP Nederland. 'De Nederlandse vestiging levert uitsluitend verkoop- en consultancydiensten. Hier vindt dus geen softwareontwikkeling plaats. Dit betekent dat het initiatief om autistische mensen te werven in Nederland niet van toepassing is.'

Specialisterren

In Nederland is het bedrijf Specialisterren al jaren actief met het werven en plaatsen van autistische testers. Dit leverde het bedrijf in 2010, 2011 en 2012 een nominatie op voor een Computable Award. Specialisterren heeft als doel mensen met een normale of hogere begaafdheid en een stoornis in het autisme spectrum (ASS) economische zelfstandigheid te laten verwerven in de ict. Op dit moment gebeurt dat vanuit een eigen testcentrum in Utrecht. Op termijn opent Specialisterren nieuwe locaties om meer diensten te kunnen aanbieden. Momenteel oriënteert Specialisterren zich in de regio Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De ICT'ers zijn toch al jaren die club autisten die achter de schutting werken?;-)

autistisch ICT-ers werven :-)

stuur op basis van trefwoorden iedere ICT-er in je spam bestand een mailtje over een leuke vacature bij een groot internationaal bedrijf. Bied gelijk excuus aan als het niet matcht, want de match is immers zonder mensenkennis gemaakt. Vraag wel of de geadresseerde iemand kent die wel op het profiel past.

Gezocht, ICT-er, die:
- Slecht met veranderingen kan omgaan
- Niet flexibel is
- Communicatief onvaardig
- En die zich slecht of niet kan verplaatsen in de klant

Inderdaad, past precies bij SAP!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-22T14:13:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.