Dassault Systèmes gaat vliegtuigcabines ontwerpen

Dit artikel delen:

Het Franse 3D-softwareconcern Dassault Systèmes gaat met het internationale ontwerpbureau Assystem samenwerken voor het personaliseren en ontwikkelen van vliegtuigcabines voor fabrikanten. De partners gebruiken daarvoor de 'Passenger Experience'-oplossing van het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes.

Volgens Dassault Systèmes is in de commerciële vliegtuigindustrie de beleving van reizigers een belangrijke onderscheidende concurrentiefactor. Producenten van zakenjets, charter- en lijntoestellen proberen samen met toeleveranciers hun marktaandeel te vergroten door beter in te spelen op de behoeften en wensen van hun klanten. Daarvoor zetten ze innovatieve ontwerpprogramma's in, zoals de 'Passenger Experience'.

Met de combinatie van deze industriegerichte oplossing en de expertise van vormgevingsbureau Assystem wil Dassault de vliegbeleving in vergaande mate personaliseren, gericht op de marketing- en verkoopteams van vliegtuigmaatschappijen die dagelijks wensen van klanten horen, ingenieurs die de cabines ontwerpen en het cabinepersoneel dat erin gaat werken.

De 'Passenger Experience'-software biedt onder andere levensechte 3D-visualisaties voor het snel beoordelen van nieuwe ontwerpconcepten en het beter afstemmen van het eindproduct op de klantverwachtingen; cabineconfiguraties met interactieve 3D-content voor marketing- en verkoopafdelingen en interactieve trainingen voor het cabinepersoneel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-22T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.