Managed hosting door True

Microsoft deelt code Chakra JavaScript engine

 

Microsoft geeft de broncode vrij van de basis-componenten van Chakra. Die zogenoemde Chakra-core omvat de belangrijkste componenten van de Javascript-engine achter Microsoft's nieuwe Edge-browser. De beschikbare code moet de ontwikkeling van nieuwe toepassingen rond de browser versnellen.

In januari 2016 moet de Chakra-core repository via GitHub verspreid worden. Microsoft maakte het nieuws bekend tijdens ontwikkelaars-bijeenkomst JSConf US Last Call in de Amerikaanse staat Florida.

De engine compileert scripts vrijwel tegelijkertijd op een aparte processorkern. Dat proces loopt parallel aan de webbrowserprocessen. Volgens de ontwikkelaars is Javascript geëvolueerd van een taal die vooral het gebruik van een webbrowser ondersteunt naar een taal die een veelvoud aan toepassingen ondersteunt zoals apps, clouddiensten, databases en internet of things-toepassingen.

Javascript, waarvan de belangrijkste componenten worden gedeeld met de open source ontwikkelgemeenschap, is in 2008 ontwikkeld onder de codenaam Chakra. Het idee was om een programmeertaal te maken die is toegespitst op internet en werk met een breed scala aan hardware. Snel starten, snel reageren en een goede gebruikerservaring waren belangrijke onderdelen van de programmeertaal. Microsoft: 'Javascript ondersteunt naast de Edge-browser in Windows 10 ook allerlei andere toepassingen zoals Windows-aplicaties en toepassingen van apparatuur die draait op Windows 10.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5658869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×