IBM verwerft in 2015 weer meeste patenten

Big Blue voert voor 23ste keer de lijst aan

IBM

IBM maakte 13 januari bekend wederom de meeste patenten te hebben ontvangen in de Verenigde Staten. Hiermee eindigen zij voor de drieëntwintigste keer op de eerste plaats in het aantal ontvangen patenten. In 2015 ontving het bedrijf 7355 patenten, waarvan er meer dan tweeduizend binnen het domein van cognitieve technologie en cloud computing.

Tijdens de drieëntwintig jaar dat IBM bovenaan de patentenlijst staat, heeft het bedrijf meer dan 88.000 Amerikaanse patenten ontvangen. Samsung eindigde in 2015 met 5072 patenten op een tweede plaats en Canon eindigde op een derde plaats met 4134 patenten.

Op het gebied van cognitieve technologie en cloud computing een paar voorbeelden:
- Computers die van mensen leren. In tegenstelling tot gewone computers kunnen cognitieve systemen leren door het opdoen van ervaring. Dankzij de cognitieve technologie kunnen websites personen identificeren die via gespecialiseerde software tickets voor woekerprijzen proberen door te verkopen. (Patent US9146917)
- Machines die het menselijke brein nabootsen. IBM-wetenschappers ontwikkelden een processor die zich baseert op de structuur van het menselijke brein. Daardoor kunnen ze toepassingen creëren die zelflerend zijn, zich autonoom kunnen aanpassen en opnieuw kunnen instellen. Op een maar liefst tienduizend keer energie-efficiëntere manier dan traditionele chips dat doen. (Patent US8977583)
- Overvloed aan informatie beheersbaar maken. IBM ontwikkelde cognitieve big data technologie die het mogelijk maakt om snel trends te identificeren in grote hoeveelheden data. Met deze technologie kunnen bedrijven bijvoorbeeld cyberaanvallen identificeren en voorspellen. (Patent US9032521)
- Een machine die slimme beslissingen kan nemen. Een nieuwe uitvinding van IBM analyseert en filtert data en beslist welke informatie relevant en betrouwbaar is. Cognitieve computers kunnen beslissen welke informatie het meest geloofwaardig is en op basis daarvan vervolgens aanbevelingen doen. (Patent US9117446)
- Machines die emoties begrijpen. In het cognitieve tijdperk wordt dit omgedraaid en zullen het de machines zijn die leren naar mensen te luisteren en met hen te spreken. Het Chinese onderzoekslab van IBM ontving in 2015 een patent voor een systeem dat emotioneel geladen woorden interpreteert, waardoor het op een natuurlijke manier kan communiceren met mensen. (Patent US9146917).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-14T11:04:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.