Oracle koopt ontwikkelplatform Wercker

Contract ondertekenen

Het Amerikaanse ict-concern Oracle heeft het Amsterdamse Wercker overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. Het bedrijf biedt een ontwikkel- en testplatform voor software in de cloud. Wercker kreeg de afgelopen jaren de nodige financiële ondersteuning van investeerders om het platform wereldwijd uit te bouwen.

Met de aankoop van Wercker wil Oracle zijn platform-as-a-service (PaaS)- en Infrastructure-as-a-service (Iaas)-portfolio versterken met een platform waarmee op een snelle manier cloudapplicaties zijn te ontwikkelen. Wercker is gebaseerd op Docker, een opensourceplatform dat gebruikmaakt van softwarecontainertechnologie. Deze technologie maakt het mogelijk een applicatie in een verplaatsbare 'container' te verpakken met al zijn afhankelijkheden (code, runtime, system tools, system libraries) en klaar voor gebruik. Dit vereenvoudigt en versnelt de implementatie van de applicatie, ongeacht de omgeving waarin deze moet komen te draaien.

Wercker, in 2011 opgericht door Micha Hernandez van Leuffen, maakte deel uit van het Rockstart Accelerator startup-programma uit Amsterdam. Ook kreeg het steun vanuit het Mozilla’s WebFWD- programma. In 2013 haalde de toen nog startup de eerste grote financiers binnen: het Amerikaanse Greylock Partners uit Silicon Valley en de Amsterdamse durfkapitalisten Vitulum Ventures en Shamrock Ventures. In de jaren erna staken het Britse Notion Capital en het Nederlandse Inkef Capital nog een aantal miljoenen in het bedrijf om de technologie en de schaalbaarheid verder te ontwikkelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-19T10:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.