Newion: exit Roadmap, investering Dexter Energy

Groeikapitaal

Newion heeft zijn deelneming Roadmap verkocht aan het Amerikaanse Emburse, een leverancier van software voor uitgaven- en crediteurenbeheer. Het Delfste Roadmap levert een zakelijke reis-app. De Amsterdamse investeerder in software-startups en -scale-ups, kondigt voorts een investering aan van twee miljoen euro in Dexter Energy. Deze startup, eveneens uit Amsterdam, biedt een artificiële intelligentie (ai)-oplossing aan energiebedrijven in Europa.

Roadmap, opgericht in 2015, haalde drie jaar geleden in een door Newion geleide financieringsronde vier miljoen euro op. Het bedrijf uit Delft bouwde met het geld zijn app voor zakenreizen uit. Doel: zakelijke reizigers van net zulke informatie voorzien als in consumentenreisapps. Met daarbij de mogelijkheid om de app aan te vullen met specifieke bedrijfsinformatie en kennis van collega's, ondersteund door een digitale assistent voor hulp onderweg. Roadmap wist klanten te strikken als Nike, Microsoft, Pfizer, KPMG, Merck MSD, McDonalds en Estee Lauder.

Hoewel het zakelijk reisverkeer momenteel op zijn gat ligt, ziet Emburse wel brood in Roadmap. Het Amerikaanse bedrijf beschouwt de zakelijke reisapp als een verrijking van zijn softwareportfolio voor onkostenbeheer, in de verwachting dat het vliegverkeer weer aantrekt na het einde van de coronacrisis. Over de overname worden verder geen financiële mededelingen gedaan.

Dexter Energy

Behalve deze exit brengt Newion het nieuws naar buiten dat het voor Dexter Energy een series A investeringsronde heeft geleid waarbij twee miljoen euro is opgehaald. Bestaande investeerders Pdenh, Stephen Asplin en Andreas Gelfort namen ook deel aan deze ronde.

Deze Amsterdamse startup richt zich met zijn ai-tool op de elektriciteitsmarkt en de energietransitie. Waar eerder een aantal fossiel-aangedreven elektriciteitscentrales stroom op aanvraag leverde, stroomt groene energie nu het net op wanneer de wind waait of de zon schijnt. Om hiermee om te gaan moeten bedrijven met een omvangrijke opwek of consumptie van energie anticiperen op grillige weers- en marktomstandigheden.

Met behulp van zijn software voorspelt Dexter Energy energiestromen en marktbewegingen, zodat bedrijven hun opwek en consumptie van energie kunnen optimaliseren. Ook krijgen klanten grip op toenemende onbalanskosten als gevolg van de energietransitie. Het extra kapitaal steekt Dexter Energy in het verbeteren van het product om het straks uit te kunnen rollen naar alle geliberaliseerde Europese energiemarkten. Het bedrijf werkt al samen met innovatieve energiebedrijven zoals Axpo, Greenchoice, NieuweStroom en Pure Energie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-18T11:24:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.