Ohpen stoot Davinci Consulting af aan Yellowtail

fintech

Het Amsterdamse fintechbedrijf Ohpen nam vorig jaar september banksoftwareaanbieder Davinci Group over. Daarbij stond vast dat het onderdeel Davinci Consulting afgestoten zou worden. Binnen een jaar is een koper gevonden: Yellowtail, onderdeel van Conclusion.

Ohpen, dat de bankensector een cloudsoftwareplatform draaiend op AWS biedt ter vervanging van legacy-systemen, kocht Davinci vanwege Close. Dit is een software-as-a-serviceplatform voor de backoffices van hypotheken en kredieten, wat een aanvulling vormt op dat van Ohpen. Close wordt overgezet naar het Ohpen-platform en daarna uitgefaseerd.

Ohpen is een pure productorganisatie waarin de Davinci Consulting-tak niet goed past. Bovendien richt dit onderdeel zich op het notariaat en het bieden van advies, softwareontwikkeling en managed services voor ketenprocessen in de sectoren van hypotheken, wonen en notariaat, licht Matthijs Mons, directeur Yellowtail toe. Het bedrijf beheert bijvoorbeeld de ECH (Elektronische Communicatie Hypotheken), een digitale brievenbus voor de communicatie tussen notarissen en hypothecair financiers, en het HDN (Hypotheek Datanetwerk). Ook is de ict-dienstverlener actief voor de KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie).

NPM Capital

Afgelopen september besloot Ohpen na de aankoop van de Davinci Groep de consulting-tak daarom direct weer te verkopen. Met instemming van NPM Capital, tevens grootaandeelhouder van de ict-groep Conclusion. De investeerder schoof het Conclusion-onderdeel Yellowtail naar voren als potentiële kandidaat. Dit bedrijf uit Naarden  ontwerpt, bouwt en beheert digitale en datagedreven softwareoplossingen voor financiële dienstverleners.

Directeur Mons: 'Davinci Consulting is een sterke, complementaire aanvulling op ons portfolio. Maar er is eerst nog wel een formeel overnametraject gestart waarbij er ook naar andere kandidaten in de markt is gekeken. Uiteindelijk viel de keuze toch op ons. Er is ook een marktconforme overnameprijs betaald; NPM is niet de enige aandeelhouder van Ohpen.'

Dochteronderneming

Bij Davinci Consulting werken zo'n 35 medewerkers die verhuizen naar de vestiging van Yellowtail in Naarden. Het bedrijf blijft, als dochteronderneming, onder de naam Davinci actief. 'Daarvoor is gekozen omdat Davinci specifieke klantgroepen bedient en daar een bekende, vertrouwde naam is. De rechten op de naam zijn overgegaan van Ohpen naar ons.'

Met Davinci erbij verwacht Mons klanten in het domein van 'wonen, lenen en leven' breder te kunnen bedienen. Met oplossingen die de gehele keten ondersteunt van oriëntatie op de aankoop van een woning tot en met de stap naar de notaris en de levensloop die daarop volgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-04T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.