HAL stapt in Prodrive Technologies

Dit artikel delen:

Investeerder HAL stapt aan boord bij Prodrive Technologies, een snelgroeiend high-tech-bedrijf uit Eindhoven. Een belang van ruim 31 procent wordt genomen. Voor HAL Investment, voor tweederde eigendom van de familie Van der Vorm, is het de eerste grote investering in de maakindustrie.

Prodrive groeide uit van een maker van printplaten naar een belangrijke leverancier van ASML en Philips. Het bedrijf maakt hoogwaardige elektronica, software en mechatronische producten en systemen. Zijn specialisatie is contract manufacturing. Groei wordt verwacht van onder meer ‘embedded computing’. 

Eerder dit jaar werd Prodrive OEM-partner van Nvidia. Als leverancier van ‘geïntegreerde systemen’ ondersteunt men klanten met toepassingen zoals data-acquisitie, beeldverwerking, videodistributie en motion control. Via het Nvidia Partner Network-programma krijgen de Eindhovenaren toegang tot expertise op gebied van artificial intelligence (ai). Prodrive wil zich onderscheiden door een sterke verticale integratie van hardware en software.

HAL zal samen met de twee Prodrive-oprichters Pieter Janssen en Hans Verhagen investeren om betekenisvolle innovaties te ontwikkelen. Te denken valt aan componenten voor zelfrijdende auto’s, robots, beademingsapparatuur en analyseapparaten voor virusonderzoek.  

Prodrive telt zo’n 2.075 werknemers verspreid over vestigingen in Nederland, de VS, China, Israël, Duitsland en Japan. De omzet bedroeg vorig jaar 279 miljoen euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-27T11:00:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.