Main biedt developers in spe studiebeurs aan

Participatiemaatschappij Main Capital Partners gaat investeren in studenten om het tekort aan softwareontwikkelaars te verminderen. Volg je aan de Haagse Hogeschool de opleiding HBO-ICT en leg je je toe op het onderdeel Software Engineering, dan maak je kans op een aanvullende studiebeurs.

Main stelt jaarlijks drie studiebeurzen beschikbaar aan getalenteerde en gemotiveerde Haagse studenten Software Engineering, die door persoonlijke omstandigheden extra drempels ondervinden bij afronding van hun opleiding. Het is de bedoeling dat ze met de beurs gemakkelijker en sneller hun diploma behalen.

Per student bedraagt de extra studiebeurs van Main maximaal twaalfduizend euro per jaar, vanaf het tweede collegejaar tot afstuderen. Bovendien krijgt de student een vaste mentor, een it-professional werkzaam bij één van drie geselecteerde softwarebedrijven van Main. De investeerder noemt het initiatief Main Social Institute.

Kwetsbaar

"Een beurs helpt om hun inkomsten te stabiliseren, waardoor ze meer tijd aan de studie kunnen besteden."

Bij de Haagse Hogeschool zien ze regelmatig dat gemotiveerde studenten vertraging oplopen door hun persoonlijke situatie. Volgens Sandra van Steenvelt, opleidingsmanager HBO-ICT van de hogeschool, gaat het meestal om mensen met een kwetsbare thuissituatie, die naast hun studie veel moeten werken om rond te komen. 'Een beurs helpt om hun inkomsten te stabiliseren, waardoor ze meer tijd aan de studie kunnen besteden.'

Eerder dit jaar verklapte Bram Kaashoek, Mains managing director Market Intelligence & Performance Excellence, aan Computable dat de investeerder aan verschillende initiatieven werkte om het tekort aan ict'ers te helpen oplossen, waaronder ondersteuning en omscholing voor ict-studenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-01T08:43:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.