Route 66 vindt als Magic Lane weer weg omhoog

GPS

Magic Lane is de wederopstanding van Route 66, het bedrijf dat dertig jaar geleden een populaire routeplanner ontwikkelde. De oprichters Johan Lanen en Raymond Alves besloten een paar jaar geleden de software voor kaarten-, locatie- en navigatiediensten van de grond af aan op te bouwen.

Zo’n veertig ontwikkelaars uit onder meer Brasov (Roemenië) werden aan het werk gezet. Het resultaat van hun inspanningen is een locatie-platform dat een hoop kaarten en databronnen combineert met slimme algoritmen. Magic Lane werd gisteren gelanceerd tijdens de beurs Tomorrow.Mobility/Smart City Expo in Barcelona.

De softwareontwikkelaar uit Ridderkerk richt zich met name op bedrijven die diensten aanbieden voor fietsers en micromobility. Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan mensen die privé een ritje maken, maar ook aan bezorg- en koeriersdiensten. 

Zeker nu het kabinet heeft aangekondigd de komende jaren 780 miljoen euro in betere fietspaden en andere infrastructuur voor (e)bikes, heeft Magic Lane de wind in de zeilen. Het bedrijf biedt verschillende softwareontwikkkelkits (sdk’s), waarop ontwikkelaars kunnen voortborduren. 

Offline

De toekomst ligt volgens Magic Lane in gepersonaliseerde route- en navigatieoplossingen, die ook nog eens zonder connectiviteit, offline, zijn te gebruiken. Het platform benut Open Street Maps en zo’n tweeduizend andere opensourcekaartbronnen en live-databronnen. Het is te integreren met de groeiende stroom aan voertuig- en berijders-data. Denk aan verkeersdata, weergegevens, data over de luchtkwaliteit en persoonlijke voertuig-, fitness- en prestatiedata.

Raymond Alves stelt dat een optimale route toch echt anders wordt als het gewicht van de fietser gecombineerd wordt met bijvoorbeeld informatie over het landschap en de beschikbare hoeveelheid energie in de fietsaccu. Volgens hem zijn de code en architectuur zo compact ingericht dat het softwareplatform weinig processor-, energie- en opslagcapaciteit nodig heeft. ‘Daardoor is het makkelijk in te bedden in verschillende soorten apparaten en vervoersmiddelen. De complete oplossing functioneert zelfs op een low-costplatform, zoals de Raspberry Pi Zero', aldus Alves.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-17T09:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.