Het huidige celkweek proces is een langdurige, foutgevoelige procedure en -gedurende de doorlooptijd- een black box voor de laborant. Veelal vindt tijdens de celkweek enkel een vluchtige handmatige visuele inspectie plaats. Een echte bepaling van de groei vindt pas achteraf plaats. Hiervoor moeten immers de cellen uit de CO2-incubator worden gehaald, wat de optimale condities in de incubator verstoord, waardoor de resultaten kunnen worden beïnvloed. Op deze manier komt de laborant pas aan het einde van zijn proces erachter of de kweek al dan niet is geslaagd.
Met het apparaat van CytoSmart kan de celcultuur actueel worden gemonitord waardoor men tussentijds kan bijsturen. Daarnaast heeft CytoSmart enkele slimme software-tools ontwikkeld waardoor de celkweek tijdens biomedisch onderzoek nauwkeuriger geanalyseerd kan worden.
Met de investering van Holland Venture en BOM krijgt Cytosmart extra kapitaal dat het wil steken in de uitbreiding van de organisatie en de verdere productontwikkeling.
Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn: