Holland Venture en BOM investeren in CytoSmart

Investering

Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert samen met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) in CytoSmart Technologies. Dit bedrijf, opgericht in 2012 onder de naam CytoMate, is een spin-off van de TU Eindhoven. Het bedrijf ontwikkelt slimme apparaten voor laboratoria wereldwijd. Het eerste product, Cytosmart Lux, is een kleine digitale microscoop die de celkweek in een CO2-incubator continu kan monitoren en de beelden rechtstreeks de cloud inschiet waar een analysetool de data onderzoekt.

Het huidige celkweek proces is een langdurige, foutgevoelige procedure en -gedurende de doorlooptijd- een black box voor de laborant. Veelal vindt tijdens de celkweek enkel een vluchtige handmatige visuele inspectie plaats. Een echte bepaling van de groei vindt pas achteraf plaats. Hiervoor moeten immers de cellen uit de CO2-incubator worden gehaald, wat de optimale condities in de incubator verstoord, waardoor de resultaten kunnen worden beïnvloed. Op deze manier komt de laborant pas aan het einde van zijn proces erachter of de kweek al dan niet is geslaagd.

Met het apparaat van CytoSmart kan de celcultuur actueel worden gemonitord waardoor men tussentijds kan bijsturen. Daarnaast heeft CytoSmart enkele slimme software-tools ontwikkeld waardoor de celkweek tijdens biomedisch onderzoek nauwkeuriger geanalyseerd kan worden.

Met de investering van Holland Venture en BOM krijgt Cytosmart extra kapitaal dat het wil steken in de uitbreiding van de organisatie en de verdere productontwikkeling. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-15T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.