Dutch Game Garden opent locatie in Twente

De Universiteit Twente, één van de leveranciers van talent voor de Dutch Game Garden.

Dutch Game Garden krijgt een vestiging in het oosten van het land. De organisatie achter de creatieve broedplaats voor game-ontwikkelaars in Utrecht opent op 7 juli 2017 een vestiging in Enschede. Die Twentse afdeling richt zich op 10.000 studenten van opleidingen die aansluiten op de game-industrie. Het gaat om scholieren en studenten van de Hogeschool Saxion, het ROC van Twente, de Universiteit Twente, het ArtEZ conservatorium en de AKI kunstacademie.

De tweede locatie van de Dutch Game Garden moet specifiek talenten in het oosten van het land aantrekken. De nieuwe creatieve broedplaats voor startende gamebedrijven in Twente is volgens Dutch Game Garden de eerste game-incubator in het oosten van het land die zal opereren onder de vlag van Dutch Game Garden.

De nieuwe locatie wordt geopend op de Brouwerijstraat 1 in Enschede. Het wordt onderdeel van Cee Spot in de Roombeekwijk in Enschede. Dat is volgens de initiatiefnemers een open en toegankelijke omgeving waar creatieve professionals, studenten, het bedrijfsleven en de overheid elkaar ontmoeten.

'Met behulp van een incubatieprogramma krijgen game-ontwikkelaars de nodige vaardigheden om succesvol zaken te doen in de game-industrie en daarbuiten', schrijft Dutch Game Garden in een bericht over de aankondiging van de vestiging in Twente. Volgens JP van Seventer, managing director van Dutch Game Garden hebben gamebedrijven een grote behoefte aan ondernemerschapsvaardigheden en zichtbaarheid. 'Game-ontwikkelaars zijn creatieve makers die hun ideeën en kennis graag delen. Wanneer je ze in verbinding brengt met andere disciplines ontstaan er indrukwekkende producten voor uiteenlopende toepassingen. Ons incubatieprogramma helpt de game-ontwikkelaars om dat product op de markt te zetten en hun bedrijf te laten groeien.'

Utrecht, Hilversum, Breda

Pim van den Berg, gedeputeerde van de provincie Utrecht en boardlid van de Economic Board Utrecht (EBU): 'De hoofdlocatie van Dutch Game Garden ligt in Utrecht. De krachtige samenwerking tussen Dutch Game Garden, bedrijven, kennisinstellingen en overheden heeft tot uiterst positief resultaat geleid in Utrecht.'

Volgens Van den Berg zet Dutch Game Garden de kennis en het talent van gedreven starters om naar creatieve en innovatieve producten die maatschappelijk en economisch bijdragen aan de samenleving. Hij noemt als voorbeeld de Tovertafel van Active Cues, die in bijna 1000 zorginstellingen wordt gebruikt. Naast de vestiging in Utrecht en de nieuwe vestiging in Enschede heeft de Dutch Game Garden ook in franchise zijn naam geleend aan initiatieven in Breda en Hilversum. 

Opening

Op 7 juli 2017 wordt Dutch Game Garden Twente officieel geopend op de locatie aan de Brouwerijstraat 1 in Enschede. Om 11:00 uur start het programma met introducties over DGG, de game-industrie, en wat er in Twente op dit moment al gebeurt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ROC

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-26T14:29:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.