Defensie daagt ICT’ers uit met innovatiewedstrijd

Winnaar krijgt 200.000 euro

cloud

De krijgsmacht daagt het mkb en startups uit om met innovatieve ideeën te komen om ‘samen sterker te staan in het cyberdomein.’ De winnaar van de jaarlijkse ‘Defensie Innovatie Competitie’ krijgt als beloning twee ton om het idee te ontwikkelen.

Defensie zoekt continu naar verbetering van cyberslagkracht. ‘Dat is noodzakelijk om een voorsprong te krijgen op tegenstanders. Vernieuwende of alternatieve technologieën zijn daarvoor onmisbaar’, aldus de krijgsmacht. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die een aantal finalisten selecteert. De jury bestaat onder andere uit de directeur plannen van Defensie, de commandant van het Defensie Cyber Commando, de directeur van het NIDV en de commissaris Militaire Productie van het Ministerie van Economische zaken. Ict’ers die zich willen aanmelden doen dat via www.tenderned.nl. De inschrijving sluit op 22 augustus 2017.

  

Militaire middelen

Met de jaarlijkse wedstrijd wil de krijgsmacht innovatie stimuleren en militaire middelen op een hoger plan brengen. Vorig jaar was duurzaam omgaan met energie bij missies het thema van de competitie. Kitepower, een spin-off van de TU Delft, won met het idee om windenergie op te wekken met grote vliegers. Dat bespaart materiaal en brandstof.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-19T11:42:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.