Tunesië traceert schoolmaaltijden met blockchain

Blockchain

Blockchain-startup Devery heeft een contract getekend met het Tunesische ministerie van Onderwijs. Het bedrijf gaat een trackingsysteem bouwen voor schoolmaaltijden, gebaseerd op de Ethereum blockchain.

De Tunesische regering heeft een programma lopen waarbij arme studenten uit het basis- en middelbaar onderwijs een verse maaltijd per dag aangeboden krijgen. Om het systeem efficiënter te maken en de kwaliteit en voedingswaarde van het voedsel na te gaan, zal blockchain-technologie ingezet worden.

Er wordt gestart met een proefproject van 1.500 kinderen op basisscholen, waarna het systeem uitgerold moet worden naar alle vierhonderdduizned betrokken kinderen in zesduizend scholen. Devery is gespecialiseerd in het inzetten van blockchain-technologie om de voorraadketen in de gaten houden.

Het programma wordt momenteel beheerd door het World Food Programme van de Verenigde Naties. Devery levert technisch advies en ontwikkelcapaciteit. Het bedrijf leidt ook mensen op om de technologie te gebruiken en te onderhouden.

‘Blockchain-technologie kan potentieel miljarden mensen beïnvloeden door de kloof tussen de digitale en fysieke wereld te doorbreken’, zegt Devery-ceo Andrew Rasheed. ‘De garantie dat kinderen op een veilige manier voeding krijgen via blockchain is iets waarvan we echt geloven dat het het leven van veel mensen zal verbeteren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is één grote rode vlag. Ik durf zo te beweren dat dit weer een onzinproject is waarin geld wordt stukgeslagen terwijl en geen echte oplossing geleverd wordt. Ik durf hier op fikse weddenschap aan te gaan.

Blockchain kan dit soort problemen nagenoeg niet oplossen OF het probleem is op te lossen zonder blockchain.

Heb uiteraard even op Medium de vage uitingen gelezen, toen naar de website gegaan: https://devery.io/ en toen de whitepaper gelezen welke werkelijk nietszeggend is en waarin geen enkel verifieerbaar detail in staat. Dus de magie wordt verborgen gehouden. Magie bestaat niet, dus het is één grote sof.

Mark my words.

Bah, wat een negatieve reacties weer. Terwijl er zoveel kansen zijn.
Zelf bel ik regelmatig mensen op met de waarschuwing dat hun blockchain gebroken is en dat ik tegen deze tegen betaling kan fixen.
Voor slechts een klein bedrag extra maak ik de keten volledig collission resistant, crypto compliant en bitcoin ready.
Niets dan dankbare reacties van klanten die nu weer onbezorgd kunnen internetten.

,Henri,
Het doel van Devery lijkt het bestrijden van namaakproducten dus om nu direct te zeggen dat hier geld stukgeslagen wordt is misschien wat te voorbarig omdat er een groot aantal schandalen zijn geweest in de voedsel- en farmaceutische industrie welke tot doden hebben geleid. En niet zo lang geleden hadden we een schandaal met het verboden fipronil wat duidelijk maakt dat het zelfs in het gereguleerde Europa nog mis gaan met controles in de keten.

Ewout, er zijn ook heel veel blockchain ICO scams en als je iets meer in de materie leest en de case, dan is het phishy. Ze maken claims die ze nergens goed onderbouwen en de code die openbare is nietszeggende generieke code voor "smart" contracts op Ethereum. Werken voor een goed doel maakt het niet valide onzin te verkopen. Rian van Rijbroek wilde ons ook redden van de Russen...

Journalistiek is de melding wel heeeeeel erg dun, dat Henri verder graaft is te prijzen.
Was dat niet eigenlijk opgave van de redakteur?

Henri,
Voor alle duidelijkheid, ik stel dat er een probleem is met controles in de steeds langer wordende supply chain waar blockchain een oplossing voor zou KUNNEN bieden. Mogelijk dat jij een andere oplossingsrichting hebt voor het probleem maar het is nogal onredelijk om een PROEFPROJECT af te serveren op 'onderbuikgevoelens' omdat er nog geen verifieerbare resultaten zijn. En uiteraard zullen er zoals met elke nieuwe technologie ook de nodige oplichters zijn, iets wat we ook zagen met de cloud toen 'cowboys' claims deden die ze nergens goed konden onderbouwen zoals dat het goedkoper was;-)

https://www.computable.be/artikel/nieuws/digital-innovation/6324450/5440850/fujitsu-opent-blockchain-center-in-brussel.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-04T10:05:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.